Izvršitelj uz pomoć policajaca i žandarmerije izbacio ženu iz stana u Novom Sadu: Noć provela pod vedrim nebom (VIDEO) 1Foto: Krov nad glavom

Milka Grbić (68) izbačena je iz svog dvorišnog stana u Jevrejskoj broj 3 u Novom Sadu i minulu noć je zajedno sa stvarima iz svog doma provela pod vedrim nebom. Stan je pre više od 25 godina dobila na korišćenje od preduzeća „Hleb“ u kom je tada radila.

Međutim, „Hleb“ je otišao u stečaj,  a firmu je kupio privatnik iz Slovenije „Don Don“, koji je pokrenuo postupak za iseljenje Novosađanke. Prinudno iseljenje obavio je juče izvršitelj Dragan Dragović koji je na vrata njegno stana na kraju stavio katanac.

Gospođa Grbić noć je tako kaže provela u automobilu, pored svojih stvari koje su ostale u dvorištu. Kaže da nema gde, jer sa penzijom od 27.000 dinara ne može da preživi u podstanarima. Danas se u Novom Sadu i šupe se izdaju za 200 evra.

Aktivisti „Krova nad glavom“ koji su pokušali da pomognu nesrećnoj ženi kažu da je jasno kako gospođa Milka nije vlasnica nekretnine, ali se traži uvid u predmet i obeštećenje, jer je ona decenijama ulagala u ovaj stančić.

Dapače, kada je ušla u njega, to nije bio stan, nego zapravo šupa. Deo gde ona živi i dalje je zvanično u vlasništvu „Hleba“, a parcela gde se sve nalazi je u vlasništvu grada.

Svoje moguće pravo Grbić nije mogla da odbrani jer nije imala novca da plati advokata.

„Zbog spora grada i „Don Don-a“, jer je u pitanju gradsko zemljište, a nekretnina od privatne firme, Milku nisu iseljavali. Milka je svoj radni vek provela u „Hleb-u“, tu je i postala invalid, a sad je doživela da je novi vlasnici ostavljaju na ulici“, rekao je Miran Pogačar, član „Krova nad glavom“.

U izvršenju je pomogalo više od dvadeset policajaca, a u jednom momentu stigla je i žandarmerija. Niko nije mogao da priđe dvorištu, čak ni pojedini stanari, dok izbacivanje gospođe Grbić iz stana nije obavljeno.

Inače, na ovoj lokaciji je pre nešto više od godinu dana izbio požar.

Otvoren žiro račun za pomoć Milki

U svrhu pomoći ženi koja se našla u teškoj situaciji, otvoren je žiro račun 200-32315429-94 na ime Milka Grbić.

Kako je Grbić rekla, do sada joj se niko nije obratio i ponudio rešenje ili pomoć za situaciju u našla prilikom prodaje firme u kojoj je radila.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari