Ja bih u vojsku išao vrlo rado

Crvena tačka

Ostavite komentar


  1. “U današnje vreme svašta može da se desi, realnost je odavno pokazala da je gadnija od fikcije i ne mari za naša pacifistička uverenja.“
    OK, sa ovim se slažem.
    “Apsolutno se ne palim na odbranu otadžbine na bojnom polju i rat smatram za inherentno pogrešan način rešavanja političkih nesuglasica.“
    I ova rečenica je OK.
    Jedino što nije OK je da prvi i drugi izkaz ne idu zajedno, osim u glavama ljudi koji dok pišu ne mogu da misle.

  2. Srpski: ako nisi služio vojsku, nisi zreo čovek, lenj si i neprosvećen, nećeš biti društven niti vaspitan. Bez vojske nisi ni muško, mozda mrzećeš otadžbinu, neće te cure ni društvo ceniti. Nećeš naučiti da budeš poslušan, niti da ribaš kasarne, kopaš rovove i jedeš pola tone pasulja za par meseci. Nećeš se plašiti nikoga ko nije Srbin! Mada je ovo drugo vreme ali stari vek je uvek najbolji.

  3. Ne razumem ove sto bi rado isli u vojsku. Zar ne postoji dobrovoljno sluzenje. Pa ko voli nek izvoli. Cemu prisila.

  4. U vojsku neka ide ko voli da ratuje i ko je to izmislio.Neka gospođa političari pokažu svojim primerom.Oni su ti koji se stalno hvale kako su patriote i vole Srbiju Lako se udarati u prsa iz fotelje.

  5. Slobodno idi da odsluzis svojoj „otadzbini“ i da joj vratis dug (!?) ali nemoj da palis narod svojim kvazi-inteligentnim razmisljanjima i stavovima. Sto se salutiranja tice, mozes odmah da pocnes da se navikavas, dolazice ti tamo gomila debila iz vladajuce garniture na celu sa oficirima koji nemaju osnovnog slifa i vaspitanja, podguzni srihteri kojima ces morati da povladjujes i da ih blago gledas..

  6. To Oskar želi da se posle hvali kako je sin mali Danilo služio vojsku čista glupost ja sam toliko imao trajanje vojne vežbe u 4 godine

  7. Ja u vojsku ne bih isao rado jer bi to za mene i sve one koji pametno razmisljaju bilo gubljenje vremena.To je ono sto u narodu kazu da pop kada je dokon i goveda krsti.Ideja da se vojni rok ponovo uvede je namera zna se koga da skrene paznju sa haoticne situacije u neuredjenoj pravnoj drzavi Srbiji.

  8. А шта те је до сада спречавало да се јавиш да добровољно служиш војску?

  9. Vojni rok je alibi za kasnije pozivanje u rezervu i besmislene ratove. Ako mladi dozvole da ih uvuku u topovsko meso bolje nisu ni zaslužili i neka opet neizlaze na izbore i puste da vlada ko već vlada

  10. Drago dete, niko te ne sprecava da ides u vojsku, sada je dobrovoljno.
    Druga stvar je kada je nametnuto, a zapitaj se da li ce roditelji brinuti koliko su njihova deca bezbedna u vojsci, kada na zalost ni u skoli vise nisu…
    Iako je lepo sto ima mladih koji nisu jos uvek skepticni prema sistemu, nadam se da te zivot nece demantovati. Srecno!

  11. Ja sam služio vojsku osam meseci, i evo da ti kažem, nisam mnogo naučio što se vojske tiče, skoro ništa. Da rasklopim pušku i pucao par puta, i morzeovu azbuku. A nisu ni tvoj tata ni deda za dve godine. Jer koncept je bio pogrešan. Al sam se zato nakosio trave. 75 dana nije bitno, i 30 ok ako ta obuka ima smisla. A ako nema, ni 275 nije dovoljno.

  12. U vojsku se javljaju deca sa sela, kako bi izbegli poljoprivredne poslove – kupljenje sena, obrada zemlje, … su teški poslovi, a nikakva vajda – od kojeg svako želi da utekne…

  13. U vojsci te ne mogu obučiti za rat ali možeš za 2 meseca da ovladaš elementarnim poznavanjem opreme i oružja…. Samo u ratu se možeš pripremiti za rat… To je to…

  14. Kad zlo pokuca na vrata, mnogima će biti žao što nisu obučeni makar decu da odbrane…. Samo budala se vodi logikom ‘ja ne jedem lavove pa ni lavovi neće mene’

  15. Iz nekih komentara se vidi da je kod nas zakazalo nešto mnogo važnije od vojske – obrazovni sistem!
    Npr.: Smorke pise: „izkaz“, umesto iskaz; kk: kvazi-inteligentnim, umesto kvaziinteligentnim.
    O „ošišanoj“ abecedi, „pojedenim“ razmacima između reči ili interpunkcije i reči da i ne govorim.
    Na kraju, pohvaljujem one dobre ljude koji nisu lenji da pišu komentare kako bog pravopisa zapoveda.

  16. Toliko je nekad trajala obuka pa posle prekomanda i smrdis u nekoj kasarni jos devet ipo meseci…

  17. Ja sam mator pa sam sluzio vojsku pre 35 godina. Koji je to gubitak vremena, sto se i pokazalo nekoliko godina kasnije. Polupismeni vodnik iz Leskovca se izdire i drzi predavanje o religiji dok ne moze padez da ubode. Sada bi taj isti terao sve da se krste i mole Ocenas. Ista budala, samo drugo pakovanje. Jok.

  18. Naivan i „zelen“ tekst. Tako smo ispraćeni i početkom devedestih, a mnogi se nisu vratili sa tog odsluženja. To sa četkicom nikada nisam video. Može da vam se lako desi da imate nesposobne starešine, pa da vas izmasakriraju kao na Trpinjskoj cesti i sl. O toj precenjenoj obučenosi ne bih trošio reči. Dovoljno je setiti se 1999.godine i mobilisane rezerve.

  19. Izvini, Mitre što motaš kablove: a gde se pa obučavaju elitne specijalne jedinice širom sveta pre nego što odu u rat? U ratu ili kroz extremnu slekciju i obuku?

  20. Predsednik sve izgubio pa bi decu da nam salje u rat? Posle Danila i Vučevicevih sinova, Jorgovanke, Malog i Andreja, eto i nas.

  21. Ko normalan u 21.veku ide u vojsku i ratuje? Odosmo, predsedniče, ostace ti penzioneri. Neka oni brane ono sto nisi znao da odbranis u pregovorima.

  22. Decu ako ne vaspitaju roditelji, neće moći ni tri vojna roka. Vidim Danilo na utakmicama skroman, vaspitan, čuvaju ga telohranitelji da se ne pobije?! A mi da ratujemo za vas-nikad!

  23. Е балканци, поздрав са запада…, глупост је увек била ту на цени

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.