Za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u katastarskoj opštini Pančevo koje je do sada bilo u državnom vlasništvu vlada veliko interesovanje, a danas počinje prva licitacija. Godišnjim programom zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta pančevačke opštine, predviđeno je da se do kraja godine oko 15.

Za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u katastarskoj opštini Pančevo koje je do sada bilo u državnom vlasništvu vlada veliko interesovanje, a danas počinje prva licitacija. Godišnjim programom zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta pančevačke opštine, predviđeno je da se do kraja godine oko 15.000 hektara izda u zakup pravnim ili fizičkim licima.
Početna cena zakupa je određena na osam hiljada dinara po hektaru, a licitacioni korak će iznositi 500 dinara, što znači da će iznos za zakup moći da se uvećava najviše za taj iznos.
Prvom licitacijom biće obuhvaćeno nešto više od pet hiljada hektara obradivih površina sa teritorije katastarske opštine Pančevo, a do sada se prijavilo 386 učesnika. Najveće interesovanje je za obradive parcele u selu Omoljica, gde je prijavljeno čak 87 učesnika.
– Svi zainteresovani su uplatili depozit u visini od 20 odsto početne cene, čime se u opštinsku kasu slilo 80 miliona dinara. Prve parcele koje će se licitirati su u Jabuci i Glogonju, a licitiranje će za ponuđene parcele trajati svakog radnog dana do 21. septembra – rekao je za Danas Đorđe Papulić, član Opštinskog veća i predsednik Komisije za izdavanje u zakup državnog zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari