Jagodina: Otvoren spomen park posvećen Blagoju Jovoviću i Gavrilu Principu

Ostavite komentar


  1. Skidam kapu svakome tko je doprinio da se prekrate dani Pavelicu, ali ovo mi lici na cirkus. Tako su mogli i meni podici spomenik…

  2. Атентатори и жирафа… У Јагодини к’о код Јеронима Боша.

  3. Za vas koji ne znate ovog momka, teško vam je zamisliti kakav je ovo balvan.
    Mada ko živi u Srbiji, možda i nije…budući da su balvani u politici svuda oko nas 🙁

  4. Naslonjeni na „komunističku“ istoriju sa izvedenim zaključcima, a bez adekvatne rasprave, mogu pronalaziti ovakve zajedničke imenitelje…

  5. Ne znam ko su ni sta su Bunt, posle cu da ukucam i pogledam ali ovo u vezi Gavrila Principa i Blagoja Jovovica svaka cast .

  6. Od svih velikana koje imamo u nasoj istoriji, ovaj “pametnjakovic” je resio da posveti park jednom ubici i drugom za kojeg se ne zna da li je stvarno ubio Pavelica, ali koji se hvalio time.

    Ljudi, morate da pricate sa svojom decom o ovome, jer ovako pocinju ideje bombasa-samoubica. Ovako i Talibani indoktrinisu omladinu.

  7. Ne postoji dokaz da je ovaj ranio Pavelića,samo izjava tog bčoveka da je to on uradio.

  8. Samo Princip se nije borio za Srbiju, nego za Jugoslaviju.
    I to u tadašnjoj Bosni koja je bila u sastavu Austrougarske..
    Nisam baš siguran šta je hteo da kaže..?

    1. Препустимо Биљани Србљановић да се трипује на шта се Принцип триповао.
      Никоговић је био слављен у свим режимима и под свим значкама и идеологијама – то је просто чињеница – јадна и бедна, али поучна.

    1. Не, споменик је црнорукашкој идеологији, Вишња – пуцачи су само метафора…

  9. Boze koja smo mi nacija idiota, svaki dan tonemo sve dublje. A za ovog “junaka” Jovovica, raspitajte se po severu Crne Gore, koliko je majki bilo u crnini zbog njega i sličnih junaka tipa Vlada Sipcica, Bjelice i ostalih četnika od kojih danas prave legende a bili su obične ubice i secikese…

    1. Ми на несрећу друкчих јунака немамо, Миле. У нашем народу су се слабо конструисале парне машине; више се хајдучило, и масовније, па се многи прославио. Од ових што би главом да се прославе, претекли су углавном они који су утекли… А, и где би?…

  10. Sa ovakvim akcijama je bolja budućnost sve dalja, korak napred, tri nazad! Sami sebi teraju inat, a što je najgore, i svoju decu nazade!!!

  11. Da je zasadio aleje kestena, ili lipe, imao bi simpatizera i podrške!!! Zelenilo čisti vazduh, a takvi spomenici zagađuju i guše!!!

  12. Stavljate dosta stvari ispod tepiha za koje narod Jagodine Ciprije I sire zeli odgovor…IDi begaj ima se moze se za Spomenik… Lopuze 90ih u zatvor prvo

  13. Principovo delo ne treba više niko sa slavi posle svega šta se izdešavalo to je zavili u crno i Srbiju i Srbe sirom balkana.

  14. Hoće li se slaviti i dela drugih izvršilaca ubistva? Da li će ako neko ubije narko dilera dobiti spomenik?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.