Jagodina u cveću: Ruže do 250 dinara, karanfili mogu i besplatno 1Foto: B. Đ.

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, jagodinske ulice pune su prodavaca cveća, prolaznice uglavnom imaju poklone u rukama, a večeras će biti održan i koncert u centralnom gradu Pomoravlja.

Među prodavcima cveća velika je konkurencija danas. Centar Jagodine preplavljen je tezgama.

Oni koji pokušavaju da zarade na ovaj način kažu da se najviše traže ruže, a u ponudi je najviše crvenih, tek po negde nađu se bele, žute ili roze.

Cena ovog cveta kreće se od 180, pa do 250 dinara. Za poklon saksiju danas se izvaja od 100 do 200 dinara.

„Slična je situacija kao i prošle godine. Što se tiče cene i ponude, sve to uvek bude slično, mada je cveće u saksijama nešto jeftinije nego ranije. Kupuju ljudi, i muškarci i žene, danas mnogo više nego prethodnih dana, ali uvek nam ostane cveća i za sutra“, rekla je za Danas ulična prodavačica.

Ruže prati zastupljenost karanfila koji na tezgama koštaju oko 100 dinara. Ovaj, kako ga neki nazivaju, cvet bogova, dame danas u Jagodini dobijaju i besplatno, jer ih predstavnici Jedinstvene Srbije dele u centru grada.

Što se tiče ostalih simboličnih poklona, na ulicama ih ima znatno manje. Međutim, na centralnom gradskom trgu je i štand sa medenjacima koje pravi udruženje „Slatki osmeh“, pozivajući građane da budu humani.

„Naše udruženje stalno organizuje humanitarne akcije, pravimo kolače i medenjake kako bismo pomogli i izmamili osmeh bolesnima i socijano-ugroženima, a oni koji kupuju naše proizvode, mogu lepo da se zaslade“, objasnili su iz ove organizacije.

Povodom 8. marta u Jagodini će večeras biti održan koncert Miroslava Ilića u hali sportova „Jasa“ sa početkom od 20 sati.

Svirka na ulici i cveće za dame

Međunarodni dan žena potrudio se da ulepša i muzičar iz Jagodine, Stefan Stojadinović koji na ulici svira gitaru, peva i poklanja cveće.

„Inače sviram na ulici i u različitim gradovima, a danas sam želeo da obradujem dame cvećem i porukama posvećenim ženama na tabli koja stoji pored mene“, kaže Stefan.

Današnje slavljenice zastaju pored njega da odlušaju po neku pesmu, a on poručuje da je u životu važno da ne očekujemo velike stvari, već one male, ali sa, kako kaže, velikom ljubavlju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari