Jaka košava koja većdva dana duva na području Novog Sada izazvala je veliku štetu na drveću širom grada, a ekipe Gradskog zelenila su mobilne na području celog grada i nastoje da u najkraćem mogućem roku reše probleme na terenu. Ovo preduzeće je u proteklom periodu obavilo preventivno orezivanje drveća kako bi se sprečile veće posledice nevremena.


Najviše štete vetar je naneo stablima na Novom naselju. U ulici Seljačkih buna 67 palo je stablo lipe visine 2,5 metara koje je ubrzo uklonjeno. U Osnovnoj školi Prva vojvođanska brigada radnici Zelenila uklonili su veliku granu vrbe koja je visila i predstavljala opasnost po mališane, kao i granu sibirskog bresta koja se srušila juče tokom prepodneva srušila se u bloku zgrada u ulici Đorđa Nikšića Johana. U ulici Braće Ribnikara 11 pala je jela i delimično oštetila jedno vozilo.

Ekipe Zelenila uklonile su dve grane bagrema i topole sa ulaza u tunel prema mostu Slobode iz pravca Sremske Kamenice, jednu granu ispred ulaza na Međumesnu autobusku stanicu, kao i stablo oraha koje se srušilo na kabl Telekoma na Bulevaru kralja Petra 81.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari