Janko Baljak povodom odlaska Vojislava Tufegdžića: Posedovao je izuzetnu novinarsku strast i hrabrost 1Foto: FoNet/Milica Vučković Foto:FoNet/Milica Vučković

Novinar Vojislav Tufegdžić i koautor čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji“ preminuo je danas u 62 godini.

Reditelj Janko Baljak koji je režirao ovaj film, kaže za Danas da će Tufegdžića pamtiti po izuzetnoj saradnji prilikom rada na ovom ostvarenju i da duboko žali zbog njegovog preranog odlaska.

– Pamtiću ga po izuzetnoj saradnji prilikom rada na filmu „Vidimo se u čitulji“. Posedovao je izuzetnu novinarsku strast i hrabrost koja je bila neophodna za teme kojima se bavio. Lako je sticao poverenje ljudi s one strane zakona Svoj posao je do kraja radio iskreno i časno. Duboko žalim zbog njegovog preranog odlaska – kazao je Janko Baljak za Danas.

Vojislav Tufegdžić rođen je 8. marta, 1962. godine.

Karijeru je počeo da gradi na Radio Beogradu, bio je član redakcije „Studenta“ tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Takođe je radio na televiziji B92, kao i u Novom magazinu, a karijeru je gradio i u dnevnim i nedeljnim listovima „Politika“, „Intervju“, „Građanin“, „Blic“, „Newsweek“.

Bio je i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Eskpres”, prenosi Nova.rs

Vojislav Tufegdžić bio je i autor više dokumentarca, između ostalih“Volja za nevoljom“.

Zajedno sa Aleksandrom Kneževićem napisao je knjigu „Kriminal koji je izmenio Srbiju“ na temelju koje je snimljen kultni film „Vidimo se u čitulji“ .

Takođe je autor knjiga „Vidimo se u čitulji : 20 godina posle“ i „Oni su jači od nas“.

Istakao se kao novinar koji dobro poznaje nekadašnji kriminalni milje u Srbiji i dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari