Teniska reprezentacija Srbije apsolutni je favorit pred polufinalni duel Dejvis kupa protiv Argentine koji je na programu od petka do nedelje u Beogradskoj areni. Tim Bogdana Obradovića, bez Novaka Đokovića čiji se dolazak iz Njujorka gde je osvojio US open očekivao u sredu uveče ili četvrtak oko podneva, uveliko trenira za nastup pred domaćom publikom i najavljuje pobedu.


– Imamo još dva dana za uvežbavanje, ali sad već imam sto odsto spreman tim. Novak nam stiže sa zakašnjenjem kao i prošle godine i videćemo da li će igrati u petak. On je veliki profesionalac i koju god odliku da donesemo verujem da će biti dobra. Imamo prvog, 13. i 16. igrača sveta, kao i Zimonjića koji je godinama u vrhu dubl konkurencije, odnosno i bez Novaka na terenu smo pokazali da možemo da pobedimo Indiju i Švedsku, pa i Češku jer Đoković tada nije igrao prvi dan. On nam daje veliku energiju čak i kad nije na terenu – istakao je selektor Obradović.

Da su spremni da preuzmu punu odgovornost ukoliko Novak ne bude mogao na teren prvog dana naglašavaju Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Oni podsećaju da su bolje rangirani od Argentinaca, ali i da moraju biti oprezni protiv iskusnih tenisera.

– Imamo velike mečeve iza sebe i Viktor i ja i verujem da možemo da pobedimo. Oprez je naravno neophodan jer je David Nalbandijan nekada bio treći igrač sveta i željan je igre, a slično je i sa Huanom Martinom del Potrom koji je u konstantnom usponu nakon oporavka od povrede – upozorava Tipsarević.

On dodaje da je povreda zadobijena na US openu prošlost, da trenira punim kapacitetom i da će biti potpuno spreman za mečeve ukoliko dobije priliku. Spremnost najavljuje i Troicki uz konstataciju da su loše igre koje je pokazao na poslednja dva turnira sastavni deo tenisa, te da će pred punom Beogradskom arenom imati poseban motiv da se još jednom dokaže.

Osim na poene u singlu, Srbija računa i na pobedu u subotu u dublu. Nenad Zimonjić podseća da je ove godine u paru sa Francuzom Majkl Ljodrom već igrao protiv Argentinaca u Majamiju i Montrealu, odnosno zajedno sa Troickim u Dizeldorfu, te da dobro poznaje mogućnosti rivala.

Žreb u podne

Žreb za redosled mečeva u polufinalu Dejvis kupa zakazan je za danas u podne u Beogradskoj areni. Propozicije nalažu da dvojica najboljih tenisera dve selekcije odmere snage u prvom nedeljnom meču (14.00) dok će se iz šešira odrediti ko će i kada izaći na teren. Treneri imaju mogućnost da promene igrača do sat vremena pre njegovog početka. Duel počinje singl mečom u petak (15.00) iza kojeg sledi još jedan susret. Dublovi odmeravaju snage u subotu (15.00), dok u nedelju posle prvih igrača dva tima rekete ukrštaju i „druge table“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari