Pred početak ovogodišnjeg Rodžers Kupa u Torontu na ATP listi došlo je do promena. Drugi reket Srbije Janko Tipsarević se posle turnira u Vašingtonu popeo sa 41. na 39. poziciju, dok je Viktor Troicki pao sa 50. na 52. poziciju. Ipak, najveće iznenađenje izazvao je Endi Rodik koji je sa devetog mesta pao na jedanaesto, što znači da se posle 37 godina ni jedan Amerikanac ne nalazi u Top 10.

Rafael Nadal još uvek nema konkurenciju na prvom mestu ATP liste jer se sa 10.745 bodova nalazi daleko ispred najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji se sa 6.905 bodova nalazi na drugom mestu i Rodžera Federera koji sa 6.795 bodova zauzima treću poziciju.

Na turniru Masters serije u Torontu Janko Tipsarević sastao se sinoć sa Nemcem Filipom Kolšrajberom, dok je treći reket Srbije Viktor Troicki u isto vreme odmerio snage sa 11. nosiocem turnira, Hrvatom Marinom Čilićem.

Novak Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca, posle pauze u prvom kolu sastaće se sutra sa pobednikom duela Denis Istomin-Žilijen Beneto. Ako se sve bude odigralo bez iznenađenja, prvi reket Srbije u trećem kolu sastaće se sa 13. nosiocem, Austrijancem Jirgenom Melcerom, dok su mu mogući protivnici u četvrtfinalu Nikolaj Davidenko, a u polufinalu nekada najbolji teniser sveta Rodžer Federer.

Na jednom od najjačih WTA turnira u Sinsinatiju Bojana Jovanovska zabeležila je treću pobedu. Najveća nada srpskog ženskog tenisa, inače 98. na listi najboljih igračica sveta, u prvom kolu pobedila je 14. nosioca Francuskinju Aravan Reazi s 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4. Jelena Janković bila je slobodna u prvom kolu, dok je Ana Ivanović kasno sinoć igrala sa Viktorijom Azarenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari