Treći put za redom Janko Tipsarević nije uspeo da premosti prvu prepreku na ATP turniru. Na prestižnom takmičenju iz kategorije ATP 500 u Dubaiju, srpskog tenisera savladao je veteran Nikolaj Davidenko u prvom kolu, ubedljivim rezultatom – 2:0 (6:0, 7:5).


Početni gem je, ispostavilo se, bio i presudan za pobednika ovog meča jer je trajao čak 15 minuta, a šesti nosilac turnira nije uspeo da iskoristi čak sedam brejk lopti na servis Davidenka. I sledeći gem je takođe bio maratonski, ali je Janko popustio i izgubio servis i nekada treći igrač sveta poveo je sa 2:0. Do kraja seta Rus je još dva puta oduzeo servis protivniku i iskoristio treću se loptu za vođstvo od 1:0. Mnogo bolje po Dejvis kup reprezentativca Srbije krenuo je drugi set, dva puta je napravio brejk, poveo sa 4:2 ali se onda Davidenko vratio u ritam iz prve deonice i uspeo da izjednači na 5:5. Tipsarević nije „dogurao“ do taj brejka jer mu je 46. igrač planete oduzeo servis u 11. gemu i lagano priveo meč kraju nakon sat vremena i 42 minuta igre. Davidenko će se u drugom kolu sastati sa Rumunom Viktorom Haneskuom, kojem je Bernard Tomić predao meč.

U meču koji je završen sinoć Novak Đoković je rutinski savladao Viktora Troickog sa 2:0.

Zimonjić i Lindšted u četvrtfinalu

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić i njegov partner Šveđanin Robert Lindšted trijumfovali su na startu turnira u Dubaiju i plasirali se u četvrtfinale. Srpsko-švedska kombinacija bila je bolja od Amerikanca Erika Butorca i Australijanca Pola Henlija sa 2:0 (6:3, 6:4), a u četvrtfinalu sastaće se sa Nikolajem Davidenkom (Rusija) i Dikom Normanom (Belgija) koji su u prvom kolu savladali braću Novaka i Marka Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari