– Nakon nećkanja, konsultacija sa porodicom, prijateljima iz sveta tenisa, Janko Tipsarević je ipak odlučio da u Majamiju obeleži povratak na teren posle 17 meseci pauze. Zahvaljujući zaštićenom renkingu srpski teniser novu avanturu započeće sa 39. mesta na ATP listi, uprkos tome što je prethodno, posle tolike pauze, „izbrisan“ sa spiska najboljih tenisera planete. Tipsarević će se u najvećem gradu na Floridi pojaviti u dubl konkurenciji zajedno sa Novakom Đokovićem, čiji su ga saveti verovatno i ubedili da povratak upravo zabeleži u Majamiju.

„Sedamnaest meseci nisam video svoje ime ni u jednom žrebu teniskog turnira“, zapisao je Tipsarević na Tviteru, definitivno potvrdivši da se vraća tenisu.

            Nekada osmi igrač planete neće se pojaviti u singl konkurenciji turnira u Majamiju. Tipsarević je pauzirao 17 meseci zbog problema sa benignim tumorom na peti. U tom periodu je dva puta operisan, a povratak na teren je u dva navrata odlagao početkom 2015. Nakon turnira u Čenaju, trebalo je da se pojavi na Australijan openu, ali je zbog upale pluća propustio i prvi grend slem sezone.

            Tipsarević je u oktobru 2013. u Valensiji zabeležio poslednji nastup u singl konkurenciji, a u septembru iste godine i u dublu. Tipsarević i Đoković imaće za rivale Roberta Lindsteda i Jirgena Melcera, a ukoliko prebrode prvo kolo, u nastavku ih očekuje duel sa braćom Brajan.

            Zahvaljujući zaštićenom renkingu Janko će na narednih devet turnira imati povlašćen status, što bi trebalo da mu olakša položaj prilikom prikupljanja bodova i prodora na ATP listu. Tipsarević je u karijeri osvojio četiri turnira u singlu (Moskva, Kuala Lumpur 2011, Štutgart 2012, i Čenaj 2013), kao i trofej u Dejvis kupu sa Srbijom 2010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari