Ni najnoviji sastanak Radne grupe nije razrešio misteriju statusa Aleksandra Jankovića niti dao definitivan odgovor na pitanje hoće li se Dragan Džajić, prvi čovek ovog prelaznog upravljačkog tela, kandidovati za predsednika eks-evropskog i svetskog šampiona, na izborima koji bi trebalo da budu održani do kraja ove godine.


Čak i od pojedinih članova Radne grupe javno osporavani trener prvog tima na pomenutom skupu ponovio je ostavku, datu odmah posle rezultatskog debakla i očajne partije protiv Vojvodine, ali nadređeni su izjašnjavanje odložili za petak. U međuvremenu su već prežaljenom Jankoviću navodno porasle šanse da nastavi posao na istoj adresi, pošto dve struje u Radnoj grupi nikako ne uspevaju da nađu zajednički jezik oko njegovog mogućeg naslednika, jer jedni insistiraju na iskusnom Milovanu Rajevcu, a drugi se upinju u naporima da angažuju nekog mlađeg stranca, čiji bi potpis sigurno odneo više novca iz ionako prazne kase kluba čiji se dugovi mere desetinama miliona evra.

Oko Džajićeve funkcije pak nema dileme. Ako je suditi po izjavama retkih članova Radne grupe raspoloženih za komunikaciju s novinarima, bivšeg Zvezdinog predsednika, do nedavne abolicije predsednika Srbije Tomislava Nikolića optuživanog za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera, svi su za povratak najveće fudbalske zvezde crveno-belih u pomenutu fotelju. Pitanje je, međutim, šta će odlučiti sam Džajić. Da li će prihvatiti ovu ponudu, upustiti se u, prema nekim izvorima već isplanirano, rušenje predsednika FSS Tomislava Karadžića ili se zadovoljiti ulogom savetodavca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari