Aleksandar Janković uspeo je da „preživi“ još jednu „već viđenu“ smenu s trenerske klupe Crvene zvezde. Kao na kraju jesenje polusezone, kada mu je visio o koncu ostanak na mestu šefa stručnog štaba kluba koji grca u dugovima i pet dugih godina čeka na titulu šampiona i sinoć je na Upravnom odboru crveno-belih vođena burna rasprava o njegovom statusu, ali je posle višečasovnog sastančenja odlučeno da mladi stručnjak nastavi tamo gde je stao nakon minimalne pobede nad Javorom i remija u u delu sa Radom u prva dva prolećna kola prvenstva. Pitanje je, međutim, do kada.


– Diskutovali smo o treneru Jankoviću, jer je Upravni odbor izrazio veliko nezadovoljstvo, da tako kažem, neuspehom protiv Rada i igrom koju je tim prikazao. Klub je obezbedio adekvatne pripreme tokom zimske pauze, ali su dve poslednje utakmice pokazale da Zvezda nije na onom nivou na kojem smo očekivali da će biti. U ovom trenutku ne želimo ništa da lomimo preko kolena. Za dve nedelje je reprezentativna pauza pa ćemo tada videti šta dalje, ali sve odluke koje budemo donosili sada i ubuduće moraju biti na nivou renomea kluba kakav je Crvena zvezda – objasnio je Dragan Džajić, predsednik odavno posrnulog giganta iz Ljutice Bogdana, čiji su najorganizovaniji navijači juče „preslišavali“ fudbalere posle treninga, ali bez verbalnog varničenja i drugih incidenata uobičajenih za takve susrete „oči u oči“.

On nije imao precizan odgovor na novinarsko pitanje da li će Janković voditi drugoplasirani tim i posle pomenutog superligaškog brejka.

– Stvarno sada ne mogu ništa konkretno da vam kažem – ostavio je Džajić prostora za novi talas licitiranja imena eventualnog naslednika Jankovića, koji ovog puta nije prisustvovao UO, već je samo jutros očitao „bukvicu“ svojim pulenima za očajnu rolu protiv „građevinara“, a potom, u medijima, ponovo tražio razumevanje za igrače koji mesecima ne primaju ugovorima zagarantovan novac.

Ne – rušenju „Marakane“

Čelnici kluba izjasnili su se i o predlogu predsednika Fudbalskog saveza Srbije da budu porušeni stadioni Crvene zvezde i Partizana, a tim novcem bude izgrađen Nacionalni stadion, koji će osim reprezentacije koristiti i večiti rivali.

– Podržavamo ideju o Nacionalnom stadionu, ali uz uslov da nema rušenja naše „Marakane“, koja je imovina kluba. I uz određena ulaganja može da posluži kao Nacionalni stadion – preneo je potpredsednik Nebojša Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari