Najbolja srpske teniserke igraće danas na turniru u Študgartu, samo dva dana nakon poraza od selekcije Slovačke u Fed kupu. Jelena Janković u prvom kolu turnira u Nemačkoj igra protiv Argentinke Žizele Dulko.

Dve teniserke do sada su se susretale četiri puta, a naša igračica vodi sa 3:1 u pobedama. Poslednji okršaj viđen je prošle godine u Rimu kada je Srpkinja slavila sa 2:0 u setovima. Ako prođe Argentinku, Janković će u drugom kolu igrati protiv kvalifikantkinje, a u četvrtfinalu verovatno sa Žastin Enan.

Na istom turniru Ana Ivanović prvi meč odigraće protiv četvrtog nosioca Agnješke Radvanske iz Poljske. Dve teniserke igrale su međusobne susrete pet puta gde Ivanović vodi u seriji sa 3:2. Međutim, Poljakinja je savladala trenutno 57. igračicu sveta u poslednja dva međusobna susreta, u Majamiju ove godine i u Rimu 2009.

Naše teniserke, ukoliko obe prođu dalje, sastaće se u polufinalu. Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 700.000 dolara. Na turniru ne učestvuju sestre Vilijams i Elena Dementijeva, pa je prvi nosilac Karlolin Voznijacki. Titulu na turniru na šljaci brani Ruskinja Svetlana Kuznjecova koja je u prošlogodišnjem finalu savladala svoju sunarodnicu Dinaru Safinu.

Jovanovski igra u Maroku

Bojana Jovanovski, osamnaestogodišnja teniserka koja je tokom vikenda nastupala za Fed kup reprezentaciju Srbije, igraće danas na WTA turniru u Maroku protiv Čehinje Barbore Zahlavove. Jovanovski trenutno zauzima 117. mesto na WTA listi, dok je Čehinja na 75. Turnir u Maroku igra se za nagradni fond od 200.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari