Janković: Vandalska akcija usred Beograda 1Foto: Medija centar

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da se u noći 25. aprila dogodila „vandalska akcija usred Beograda“, a da je razlog za njegovu reakciju povodom rušenja objekata u naselju Savamala to što policija nije izašla na lice mesta i nije reagovala na prijave građana.

Građani su bili u pravu, jasno, nedvosmisleno su ukazivali šta se dešava, a operaterka MUP ih je posle konsultacija sa šefom smene uputila na Komunalnu policiju, rekao je Janković za Pressing na N1 televiziji.

Jedna od bitnih stvari je da je li je to bila greška operaterke. Ona se konsultovala sa šefom smene i on je dao nalog koji je bila dužna da poštuje – da građane uputi na komunalnu policiju, svesna svih okolnosti, objasnio je on.

Ono što je loša stvar, razgovarali smo sa šefom smene, koji je rekao da nema snimaka razgovora sa operatorkom, a ispostavilo se da ima. Nije govorio istinu. To ne bi smelo da se radi u postupku kontrole, objasnio je Janković.

Građani su zvali Komunalnu policiju, a načelnik Komunalne policije je rekao da građani nisu zvali i to će biti poseban postupak kontrole, rekao je Janković.

Mi imamo državni organ koji je dužan da sprečava takva dela, a kada se dogodi da ih istraži. Ne mogu da tvrdim sa izvešnošću dok sud ne presudi da li ima krivice, a policija služi tome da rasvetli okolnosti, uradi svoj posao i niko drugi sem policije ne treba da utvrdi ko je bio pod fantomkama, dodao je on.

Ako policija ne uradi svoje, ne izvrši uviđaj, a direktor policije kaže da nisu izašli na uviđaj, rekao je Janković.

Građani su čim su mogli zvali policiju i to je razlog moje akcije, jer policija nije reagovala, istakao je on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari