Kasno sinoć najverovatnije se desilo ono što je naslućivano i pre rečenice „od proleća će te morati bez mene“, koju je trener Aleksandar Janković izgovorio pred fudbalerima Crvene zvezde, u svlačionici posle subotnjeg prvenstvenog poraza od Vojvodine, na kraju sumorne jesenje polusezone u Ljutice Bogdana 1.

 Radna grupa vicešampiona Srbije satima je sastančila, a ono što se moglo naslutiti iza zatvorenih vrata išlo je ka usvajanju ostavke mladog stručnjaka, pa će crveno-beli narednih nedelja osim predsednika, Upravnog odbora i sportskog direktora skoro izvesno dobiti i novog šefa struke.

Pre ovog mandata, Janković je tokom jedanaestogodišnje trenerske karijere u tri navrata radio u Crvenoj zvezdi. Prvo kao pomoćnik Slavoljubu Muslinu, pa kao skaut zadužen za praćenje i analiziranje protivnika, da bi u novembru 2007. prvi put stao na čelo stručnog štaba prvog tima, koji je te sezone uzeo drugo mesto u prvenstvu, s 16 pobeda i šest remija u 22 meča. Na beogradsku Marakanu vratio se 21. avgusta ove godine, da kao tadašnji selektor mlade selekcije naše zemlje nasledi Roberta Prosinečkog, tri dana pre revanš s francuskim Bordoom.

Od tog nes(p)retnog poraza u kvaliifikacijama za Ligu Evrope, crveno-beli su četiri puta ostali bez bodova u Jelen Super ligi, jednom ih podelili i deset puta odneli sav „plen“, primivši čak 22 gola, što je neslavni rekord u poslednjih dve decenije klupske istorije, a celu priču još negativnijom učinilo je ispadanje iz nacionalnog Kupa već u četvrtfinalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

I pre poslednjeg sastanka privremenog upravljačkog tela crveno-belih, završenog tek posle ponoći, u javnosti i medijima otvoren je „konkurs“ za Zvezdinog trenera, a u igri su navodno ili stvarno mnogi domaći i strani stručnjaci. U samom vrhu kluba postoje dve opcije. Prema nekim izvorima, predsednik Radne grupe i nekada prvi čovek eks evropskog i svetskog šampiona Dragan Džajić želi našeg čoveka – u liku bivšeg selektora Gane Milovana Rajevca, dok drugi, predvođeni fudbalskim menadžerom i prvim kandidatom za sportskog direktora Zoranom Stojadinovićem traže „uvoznog“ trenera zvučnog imena, poput Španca Hozea Marije Bakera, Portugalca Sa Pinta i Holanđanina Patrika Klajverta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari