Janković: Žene u nauci u neravnopravnom položaju i diskriminisane

Ostavite komentar


  1. Proveo sam neko vreme u nauci i nikada nisma uspeo da zakljucim da neke zene bivaju spitavane samo zato sto su zene. Ne razumem zasto ce neki dekret koji kaze da dekan nekog fakulteta mora biti osoba zenskog pola ikako doprineti. Ovo su potpune besmislice.

  2. A šta tek reći za kviz Slagalica gde je žena manje od 10% među pobednicima. Pretpostavljam da organizatori tog kviza tuku žene koje se prijave, zavrću im ruke ili odmah bacaju njihove prijave. Odmah da se to ispita i ubuduće donese propis da 80% pobednika Slagalice moraju biti žene i Romi!

  3. Ma kako da ne. Nas direktor se udruzio sa koleginicom kojoj nije ni mesto u naucnom vecu, a kamoli da ga vodi. Polako se postavlja na razne vazne polozaje, a svi znamo da joj je naucni doprinos ispod proseka. Zato se ona zestoko bori protiv svih onih koji su bolji od nje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.