Trenutno najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale prestižnog turnira u Dubaiju, pošto je savladala australijsku teniserku Samantu Stosur sa 2:0 (6:4, 6:2) za 90 minuta igre. Naša teniserka je u ovom meču napravila četiri brejka, dok je na svoj servis izgubila samo jedan gem.


Do brejka vrednog osvajanja prvog seta stigla je u sedmom gemu (4:3), dok je u drugom dominirala nakon rezultata 2:2. Osvojila je četiri gema za redom, ne dozvolivši aktuelnoj osvajačici US Opena da pomisli na preokret. Jelena će se u polufinalu sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom koja je sa 2:0 (6:2, 6:1) bila bolja od Nemice Sabine Lisicki.

Jankovićeva je još 2005. godine igrala finale turnira u Dubaiju, a nakon toga je tri puta stigla do polufinala. Srpska teniserka zauzima 14. mesto na listi najuspešnijih igračica sveta (WTA). Druga srpska igračica Ana Ivanović sinoć je igrala protiv Karoline Voznijacki iz Danske za plasman u polufinale.

Tipsarević u četvrtfinalu Marseja

Srpski teniser Janko Tipsarević sastaće se danas sa Ivanom Ljubičićem, nakon što je u drugom kolu turnira u Marseju bio bolji od Davida Gofina. Tipsarević se posle pobede nad Belgijancem plasirao među osam najboljih na turniru iz ATP 250 serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari