Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale prvog grend slema sezone Australijan opena, nakon što je poražena od prve igračice na WTA listi, Dankinje Karoline Voznijacki, sa 2:0 (6:0, 7:5). Ovo je bio osmi duel srpske i danske teniserke i sada su izjednačene po broju pobeda i poraza.


Prvi set je prošao katastrofalno po srpsku teniserku kojoj ništa nije polazilo za rukom, pa je Voznijacki za manje od pola sata igre povela sa 1:0 bez izgubljenog gema.

U drugom setu viđena je dosta neizvesnija borba, a Jankovićeva je zaigrala mnogo bolje nego na početku meča. Uspela je da osvoji prvi gem, ali je izgubila naredna četiri i činilo se da će Voznijacki u potpunosti deklasirati srpsku teniserku. Međutim, Jelena je uspela da se vrati u meč i izjednači na 5:5, ali je to bilo sve od 13. igračice sveta na ovogodišnjem izdanju Australijan opena.

– Videla sam statistiku nakon meča, ja sam imala 50 neiznuđenih grešaka, dok je Voznijacki imala 15, a to je velika razlika. Dala sam sve od sebe ali mi jednostavno ništa nije polazilo za rukom – objasnila je Jankovićeva nakon meča.

Voznijacki se u četvrtifnalu sastaje sa prošlogodišnjom šampionkom, Belgijankom Kim Klajsters, koja je u reprizi prošlogodišnjeg finala savladala Kineskinju Na Li sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari