Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković sa partijama na turniru u Marbelji mogla bi lako da se iskupi za sve propušteno u Majamiju. Jankovića je u dva meča svojim protivnicama prepustila samo šest gemova, pa je na više nego ubedljiv način stigla do četvrtfinala, koje joj je donela pobeda nad Tunišankom Selimom Sfar – 2:0 (6:3, 6:0).

Za polufinale Srpkinja će igrati protiv Italijanke Roberte Vinči, 67. na WTA listi. Njih dve su se srele samo jednom, bilo je to 2004. a bolja je bila Jankovićeva. Srpsku teniserku nije poremetio brejk koji je teniserka iz Tunisa napravila odmah na startu. Do rezultata 3:2 Sfar je čuvala prednost, a onda je Jankovićeva ušla u ritam poena i dobila narednih deset gemova.

Jelena Janković u Marebelji važi za prvog favorita turnira, jer je Serenu Vilijams eliminisala Čehinja Klara Zakopalova.Turnir u Marbelji igra se za ukupni nagradni fond od 500.000 dolara, a pobednici će pripasti 112.000 dolara i 280 WTA poena.

Safina novi broj 1

Dinara Safina će smeniti Serenu Vilijams u ponedeljak na prvom mestu nove WTA liste. Amerikanka će pasti sa trona zbog rane eliminacije na turniru u Marbelji. Ruskinjia još nije osvojila gren slem, a najveći napredak je postigla prošle godina kada je osvojila četiri turnira, u Montrealu, Los Anđelesu, Berlinu i Tokiju. Pošto je njen stariji brat Marat već bio lider ATP trke, i to od novembra 2000. do aprila 2001, oni će biti jedini brat i sestra koji su vladali svetskim tenisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari