Jelena Janković ubedljivo je savladala Izraelku Šahar Pir sa 2:0 (6:2, 6:2) u četvrtom kolu turnira u Indijan Velsu. Najbolja srpska teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv stare poznanice – Ruskinje Alise Klejbanove (u noći između četvrtka i petka po našem vremenu).

– Protiv Sare Erani u utorak sam odigrala izuzetno težak i iscrpljujući meč i nisam znala da li ću biti fizički spremna za još jedan takav okršaj. A Šahar je uvek opasna protivnica. Morala sam da budem agresivna i da tražim što više direktnih poena. Nijednog trenutka joj nisam dozvolila da diktira ritam i zato sam prezadovoljna svojom igrom – rekla je Džej Džej nakon pobede.

Što se tiče sledeće protivnice, Jelena je Klejbanovu pobedila samo jednom u tri međusobna susreta, ali je to učinila na jedinom ovogodišnjem susretu, u duelu reprezentacija Srbije i Rusije u Fed kupu.

Srpska teniserka je posle ispadanja Kuznjecove (1) i Azarenke (3) najbolje rangirana u gornjoj polovini žreba, pa je samim tim najveći favorit za plasman u finale. Ako savlada i Klejbanovu, igraće protiv Australijanke Samante Stosur (8) ili Španjolke Marije Martinez Sančez (28).

I pored ubedljive igre i pobede Beograđanka je kao i svi ostali učesnici turnira u Indijan Velsu ostala u senci Markosa Bagdatisa koji je prvi put u karijeri savladao Rodžera Federera i plasirao se u osminu finala – 5:7, 7:5, 7:6 (7:4). Pobeda je veća utoliko što je 27. nosilac ostajao „kratkih rukava“ u svih šest prethodnih duela sa najboljim teniserom sveta. Federer je prvi put posle skoro četiri godine (finale Rima 2006. protiv Rafaela Nadala) poražen, a da je prethodno imao meč-loptu. Bagdatis je spasio dve meč-lopte u drugom setu, da bi u trećem nadoknadio brejk zaostatka (1:4).

– To je bio jedan od onih mečeva. Nisam igrao loše, mnoge stvari sam radio dobro, ali ušli smo u treći set… Kada se to dogodi, ništa više nije nemoguće – rekao je Federer. Bagdatis će za plasman u četvrtfinale igrati sa iskusnim Špancem Tomijem Robredom.

Novak i Viktor igrali sinoć

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrao je sinoć protiv Hrvata Ivana Ljubičića, a odmah posle njih na teren je izašao i drugi naš predstavnik na američkom turniru – Viktor Troicki koji je igrao protiv Čeha Tomaša Bedriha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari