Svetska fudbalska federacija (FIFA) je Fudbalskom savezu Srbije dostavila listu internacionalnih sudija za sve kategorije za sledeću godinu. Srbiju će naredne godine predstavljati 19 fudbalskih sudija, a među njima je i savezni fudbalski sudija Jasmina Zafirović (27) iz Vranja.

Vranje je tako dobilo prvog sudiju sa znakom FIFA. Jasmina Zafirović se suđenjem bavi već osam godina, a četiri sezone uspešno sudi na utakmicama Srpske lige „Istok“ za muškarce i na utakmicama Prve lige Srbije za žene.

– Do sada sam pet puta sudila međunarodne utakmice, u Estoniji, Slovačkoj, Rumuniji, Portugaliji i Danskoj , pa mi je stavljanje na listu FIFA velika čast i priznanje – rekla je za Danas Jasmina Zafirović, koja se suđenjem bavi osam godina, kao jedina Vranjanka posvećena sudijskom pozivu.

Znak FIFA 2009. godine na međunarodnim fudbalskim utakmicama muškaraca nosiće i Ninoslav Spasić iz Surdulice, a pored njega još trojica arbitara iz Srbije: Boško Jovanetić, Milorad Mažić i Dragomir Stanković. Srbija će imati osam sudija na listi pomoćnika: Vladimir Jovanović, Srđan Milutinović, Branko Pavlović, Igor Radojčić, Milovan Ristić, Jovica Šavija, Radovan Stepanović i Nikola Tomičić.

Internacionalne sudije za Futsal naredne godine će biti Rajko Katančić i Sreten Vasić, dok će sudije za ženski fudbal biti Ana Jovanović, Daniela Marković i Gordana Kuzmanović, a na listi pomoćnih sudija za ženski fudbal Jasmina Zafirović i Svetlana Bilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari