„Jasno je ko stoji iza svega“: Ministarstvo prosvete traži izjašnjenje Filozofskog fakulteta povodom izjava profesora Jova Bakića

Ostavite komentar


  1. Poslanik Atlagić je nivoa Radičevića. Odakle mu akademska zvanja, to treba ispitati. Ali u ovakvoj Srbiji prolaze ovakvi likovi…

  2. Velika podrška profesoru Bakicu! Izdrzite, molim vas! Nicija nije do zore gorela!

  3. Mnogi ljudi će reći da je ovakav javni nastup jedini način da se Vučić prizove pameti, ipak ovo je po osnovnoj definiciji ANARHIZAM.

  4. Da li je Vučić pogledao i ocene Atlagića i Milićevića?Kada se već hvata za besmislice, neka vidi koliko besmislenih likova ima u njegovoj družini.
    Velika podrška gospodinu Bakiću!

  5. Oni koji su unesrećili milione Jugoslovena, koji su skrivili smrt stotina hiljada ljudi, koji su, zarad pljačke, uništili Jugoslaviju, jedinu zemlju koja je bila valjana, mnogo više od ovih državuljaka, skoro svem svom građanstvu. Oni koji su to radili u crnom savezu sa nacionalšovinistima iz svih Yu republika se „zgražaju“ nad rečju jednog usamljenog profesora koji je rekao samo to da će banda lopova i secikesa ipak da bega. „Zgraža“ se i vajna „opozicija“. Našli jadnička i neznalicu Atlagčićka da frflja, mumla i kleveće pristojne ljude za bakšiš, za deset srebrnjaka.

  6. Podrska profesoru!
    Ovaj pokusaj sns inkvizicije nece proci jer oni ne shvataju da je za njih gotovo…!
    Diktatura i anarhizam im se raspada!

  7. Čitav slobodarski Filozofski fakultet treba da odlučno stane u odbranu prof. Jove Bakića, jer to nije samo napad na njega kao univerzitetskog predavča i na njegovo neotuđivo pravo da u svojim vanfakultetskim istupanjima iznosi svoja lična politička uverenja, već i na autonomiju univerziteta. Bilo kakvo pokleknuće pred ovim staljinistički intoniranim napadom vratilo bi nas u pogromaška totalitarna vremena ideoloških diskvalifikacija. Ne sumnjam u to da Filozofski fakultet neće izneveriti svoju slavnu tradiciju uspravnog hoda i mišljenja.

  8. sada bilo bi lepo da se do kraja razjasni situacija a to je ,,ovaj lik koji je sad na čelu min.prosvete, unazad nekoliko godina je imao saob.nesrecu..gde ,,gle čuda on ima svog vozača, vraćali su se sa neke proslave i sleteli s puta, tom prilikom on je zadobio teške povrede a i vozač je povređen,, uništen je ,,službeni auto,, sps,, pazi ..lik uzima i vozila se sa ,,službenim autom svoje stranke,, i i i ,..da li je bio posle tog vođen ikakav postupak sudski, ko je i dali je neko kažnjen uništen auto, jel nadoknjadjena šteta sps i i , u takav lik je eto na čelu ,,min.prosvete, dno dno dna, dno..novinari eto istražite ovo do kraja, a bakicu i njegovim kolegama i celom fakultetu sve najbolje..

  9. Nepomenik jako dobro zna kako i šta govori atlagić !! Baš zato je tamo gde jeste !!

  10. Svaka nesposobnost, a sad trenutno vlasti, dođe na naplatu. Jadna je zemlja gde se na funkcije ne biraju stručnjaci i sposobni.

  11. Bravo profesoru Bakiću. Fakultet da ne odgovara ovoj kvazi državi.

  12. Kao prvo, kakve veze ima izjava profesora Bakića u medijima sa njegovim radnim mestom? Koliko znam, on je odličan profesor, vrhunski intelektualac, vrlo strog i pravičan predavač. Studenti su zadovoljni, kolege ga poštuju, a onda se dosetili oni tipovi što sede u Skupštini i vredjaju koga i kada hoće,da pišu Filozofskom fakultetu. Jwste li čuli Vi za autonomiju univerziteta, ko ste Vi da uopšte ocenjujete izjave profesora Bakića. Naravno da ste nekompetentni, uz to i lažete čim zinete, tako da je profesor u pravu. Sve vaše lopove ćemo juriti i stići naravno.

  13. Koliko me sećanje služi, odeljenje Milićevićevog fakulteta je bilo u Valjevu u ul. Andre Savčića, ime mu ne znam, možda Fabus…

  14. @MIRA JOVIC: O ATLAGICU ZNAMO DA JE ZA VREME RATOVA U HRV. ZAVRSIO NEKE SKOLE U KOS. MITROVICI PA TAKO COVEK I NE ZNA BAS DOBRO SRPSKI CAK IZMISLJA RECI KAO PATALOGIJA. ALI ZA MILICEVICA NE ZNAMO, BILO BI INTERSANTNO ZNATI.
    NAPADAJU ALEKSICA ZA OCENE A ON GOVORI KAO AKADEMIK A NEKI PRAVNICI NE ZNAJU DA SKLOPE PRAVU DRZAVNICKU RECENICU.
    A ONAJ BIVSI DOSOVAC RISTICEVIC UVALIO SE U SS I SLUZI ZA BLACENJE SVOJIH BIVSIH.

  15. Doticni v.d ministar vec vise od 2 godine prima platu od oko 130.000-140.000 dinara, a „radi“ kao „savetnik“ v.d. direktora Srbijasuma. Niko ga nije video, a prima tolike pare. Kako ga nije sramota!

  16. Bilo bi veoma interesantno pogledati i nostrifikaciju diplome Ane Brnabić.

  17. Atlagic je školu završavao u Benkovcu i Zadru. U Zadru je i diplomirao i.magistrirao na Filozofskom fakultetu. Doktorirao je u Prištini a predavao na fakultetima u sastavu Pristinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici. Specijalnost su mu pomoćne istorijske nauke. To je njegov CV. A van tih podataka, reč je o štreberu u punom smislu reči. Naoko je uglađen a u biti je prostak. U politici kameleon. Titoista pa račanovac pa raškovićevac, babićevac i martićevac i u Srbiji šešeljevac i sada naprednjak. Čuvar lika i dela AV. Ako pitate bilo koga od Benkovčana ili kolega iz škola neće imati lepu reč za njega! To garantujem. Jovo Bakić je brzoplet. Obojica skoro ništa nisu napisali. Dnevno politički angazovani, to im je domet.

  18. Atlagić je školu završavao u Benkovcu i Zadru. U Zadru je i diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu. Doktorirao je u Prištini a predavao na fakultetima u sastavu Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i u Vranju. Specijalnost su mu pomoćne istorijske nauke. To je njegov CV. A izvan tih podataka, reč je o štreberu u punom smislu reči. Naoko je uglađen a u biti prostak. U politici kameleon. Titoista pa račanovac pa raškovićevac, babićevac i martićevac i u Srbiji šešeljevac i sada naprednjak. Čuvar lika i dela AV. Ako pitate bilo koga od Benkovčana ili kolega iz škola neće imati lepu reč za njega! To garantujem. Jovo Bakić je brzoplet. I na reči i u politici. Obojica skoro ništa nisu napisali. Dnevno politički angazovani, to im je domet.

  19. Što rekao Sergej Trifunović jednom prilikom, šta će Atlagiću titula profesora? Dno se širi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.