Na sednici Gradskog veća Požarevca dominirali su izveštajima o radu javnih preduzeća i ustanova, fondova i fondacija sa finansijskim pokazateljima poslovanja u 2010. godini. Usvojeni izveštaji prosleđeni su na usvajanje Skupštini grada, koja će se, po rečima predsedavajućeg, gradonacelnika Miodraga Milosavljevića, održati početkom maja.


Usvojen je i nacrt Akcionog plana za unapređivanje položaja Roma na teritoriji grada Požarevca. Članovi veća su prihvatili izvestaj Komisije za davanje predloga za finansiranje programa nevladinih organizacija i udruženja za koje bi trebalo da bude izdvojeno tri miliona dinara.

Prihvaćena je informacija o energetskom bilansu grada Požarevca sa predlogom mera za racionalnu potrošnju.

Gradska uprava je pre dve godine potpisala ugovor o ispitivanju zagađenosti zemljišta na teritoriji grada Požarevca kojim su obuhvaćene 4 zone: zona sanitarne zaštite izvorišta, zona komunalne sredine, zona koja obuhvata prometne saobraćajnice i, naravno, industrijska zona.

Rukovodilac Službe za zastitu životne sredine pri Gradskoj upravi, Mirjana Lekić, ističe, da je namera Gradske uprave da se sa ispitivanjem zagađenosti zemljišta nastavi i da se stvore uslovi kako bi svaki gradanin mogao bilo kada dobiti podatke o stanju ispravnosti zemljišta na teritoriji na kojoj živi i radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari