Policajac Siniša Hrnjez (39) je poginuo, a njegov kolega Saša Marinković (40) teško je povređen juče po podne kada je na njih bačena bomba u Starim Ledincima pored Novog Sada. Od posledica ranjavanja bombom preminuo je i otac osumnjičenog Jovo M. (62).


Incident se dogodio u Ulici Vuka Karadžića nakon što je sestra prijavila brata zbog porodičnog nasilja. Kada je patrola policije došla da interveniše, osumnjičeni Srećko M. (36) je aktivirao bombu i bacio je na policajca koji je prvi ušao, a koga je dočekao njegov otac. Na licu mesta poginula su obojica, dok su teške telesne povrede zadobili drugi policajac koji je bio u patroli, kao i sam osumnjičeni. Stanje povređenog policajca je stabilno, dok su se do zaključenja ovog broja Danasa lekari borili za život osumnjičenog. Povređeni su zbrinuti u Kliničkom centru Vojvodine.

U momentu eksplozije u kući su se nalazile i majka i sestra napadača, ali one nisu povređene. Srećko M. je, pored aktivirane bombe M-57, u džepu imao još jedna bombu.

Navodno, reč je o porodici koja je 1995. izbegla iz Knina. Srećko M. je imao problema sa alkoholom i porodica ga je nekoliko puta prijavljivala policiji zbog nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari