Jedanaesti protest "Zrenjanin protiv nasilja" u petak u 19 časova 1Foto: M.P. / Danas

Incijativa „Zrenjanin protiv nasilja“ organizuje u petak, 28. jula, jedanaesti protest „Zrenjanin protiv nasilja“.

Skup se održava u Maloj Americi, pored gradskoj jezera u 19 časova.

Kako su naveli organizatori, građani i građanke Zrenjanina okupiće se u petak 28. jula, s početkom u 19 časova, kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi, „u slobodnoj zoni novog slobodnog Zrenjanina, i održati protestni skup sa kog će još jednom poslati poruku protiv narastajućeg nasilja u društvu i zatražiti ispunjenje zahteva koji su postavljeni vlastima“.

Oni dodaju da „Zrenjanin, nažalost, ima mnogo razloga za protest jer gradom upravlja bezobzirna i bahata zrenjaninska vlast. Zato pozivamo Zrenjaninke i Zrenjanince da dođu da se zajedno izborimo za slobodni Zrenjanin bez nasilja i bezumlja“, stoji u pozivu za protest.

Protekle nedelje, na destom protestu u Zrenjaninu, govorili su gosti advokatica Sara el Sarag, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić, novinar Hanibal Kovač i operska pevačica i aktivistkinja Dragana Popović.

Ovo je druga istorijska šansa da nešto menjamo, da ih sve pošaljemo u prošlost i ne smemo je propustiti nikako, poručila je advokatica Sara el Sarag.

„Ne želimo vlast koja nas ubeđuje da je govor prepun mržnje, uvreda, pretnji, normalno iznošenje političkog stava“, rekla je Dragana Popović, aktivistkinja Građanskog preokreta i dodala  – „Ne prihvatamo kontrolu medija, ne prihvatamo krađu na izborima, ne prihvatamo ucene, pretnje i podmićivanje kao sredstva političke borbe. Ne prihvatamo kult ličnosti vladara, niti pokoravanje kao poželjno i lukrativno ponašanje u društvu. Zato protestujemo“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari