Lokalna smouprava Novog Bečeja saopštila je da je manifestacija Velikogospojinski dani bila uspešna i da je okupila blizu 100.000 gostiju, dok je jedino razočarenje bilo ponašanje hrvatskog pevača Jura Stublića koji je uzeo honorar a nije održao koncert.

Kako se moglo saznati od organizatora ove četvorodnevne manifestacije, neprijatnosti je kumovalo nevreme koje je zahtvatilo područje Novog Bečeja u noći između protekle subote i nedelje, zbog čega su zakazani nastupi pomereni. Sa bivšim fontmenom grupe Film postignut je dogovor da nastupi sledeće večeri, ali je on u međuvremenu pobegao, zbog čega je predsednik opštine uputio upozorenje koncertnim agencijama da se čuvaju prevare.

– Sve je bilo dobro organizovano, jedino žalim zbog toga što je Jura Stublić prevario organizatore, uzeo autorski honorar i pobegao iz Novog Bečeja ne održavši koncert. Zato poručujem organizatorima koncertnih dešavanja u zemlji da ubuduće nikako ne ugovaraju koncert sa Stublićem, niti njegovim zastupnicima – rekao je Milivoj Vrebalov, predsednik novebečejske SO.

Za razliku od Stublića, predivan koncer na Tiskom keju održao je Vlado Georgijev, pred 30.000 gledalaca. Sav novac prikupljen tokom ove posebne akcije, koja je juče među Novobečejcima izazvala dosta pažnje, kao i sav prihod od manifestacije namenjen je deci sa posebnim potrebama, za finansiranje obnove dvorca Heterlendi u Bočaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari