Jedinstveni udžbenici za nacionalne predmete od školske 2022/23. godine

Ostavite komentar


  1. Moraju i treba da budu. Ne smemo dozvoliti da se našoj deci u školama namerno ili slučajno serviraju falsifikati delova nacionalne istorije ili tome slične stvari.

    1. Jeste fantastična ideja, tako će naša deca imati prave udzbenike, izaće iz škola kao pravi obrazovani ljudi.

      1. Уз онлине наставу, изаћи ће неписмени, никакви уџбеници не ће зауставити уништење образовања.

  2. Kakva bezočna demagogija. Ko je do sada pisao udžbenike, ako ne „država“? Država donosi zakone, država propisuje programe, državne komisije odobravaju udžbenike, a ti „stranci“ autori „nemačkih i hrvatskih izdavačkih kuća“ su najugledniji srpski profesori (akademik Ljubodrag Dimić, prof. Mira Radojević) i nagrađivani nastavnici iz osnovnih škola, koji su valjda manje Srbi od Vučićevih „državotvornih“ autora. Sramni bezobrazluk.

    1. Polako, naučićeš. Ništa ne brini. Mnogi bi trebalo da se vrate u osnovnu školu.

  3. pa ja mislim da su i do sada udzbenike pisali nasi istoricari i profesori a samo stampale razne firme!

  4. Drzava i treba da stampa udžbenike, jedino tako će deca imati prave udžbenike iz kojih će da uče.

  5. „Nacionalni predmeti“??? Odlično, sasvim je jasno kakvi će to udžbenici iz vaših pera izaći…

  6. Nije mi jasno zašto svake godine đaci moraju da kupuju knjige, zar one nemogu da se prenose sa generacija na generaciju.Hajde sa jedne strane se puni buđžet ali sa druge strane je veliko opterećenje za roditelje i njihov buđžet pogotovu ako se ima više dece.

    1. Mnogo ranije je ovo bilo potrebno, jer naša deca ne bi sad morala da gledaju film i uče o Jasenovcu! A na času istorije je to samo usputna tema… To boli!

  7. Treba uciti decu nasoj istoriju koju pisu nasi Srbi da se ne sakriva nista. Odlicno bravo!

  8. Ovo je trebalo jos odavno da urade, jer zaista malo ko je znao sta se desavalo u Jasenovcu.

  9. Tako i treba, setimo se prituzbi roditelja poslednih godina kakvi su neprimereni tekstovi izlazili u pojedinim udzbenicima.

  10. Za decu samo najkvalitetnije! obrazovanje je mnogo vazno za nasu buducnost, za dalji razvoj zemlje i njenih gradjana, dosta je bitno da sama drzava pravi udzbenike, da se zna kakav je kvalitet tih udzbenika.

  11. Autor udzbenika za nacionalnu istoriju nuzno mora biti nas covek.Primera radi samo domaci um moze protumaciti ideje kneza jagodinskog Palme,sumadijskog Tome ili podkopaonickog Milutina.

    1. Kad kažeš „naš čovek“ očigledno ne misliš da je srpski istoričar, pošto udžbenike već pišu naši istoričari i onda ih državna komisija odobrava. Pretpostavljam da se „naš“ odnosi na partiju.

  12. Svedoci smo u poslednje vreme krajnje neprimerenih tekstova u udzbenicima tako da se moralo pozabaviti i ovim pitanjem.

  13. Mislim da je ovo sjajna ideja, slažem se da treba da se ulaže u obrazovanje i da naša deca izadju iz škola kao pravi obrazovani ljudi

  14. Smatram da su ovi predmeti jako bitni,i da svako treba da zna svoju istoriju, deca će imati odakle da nauče i čeka ih jedna lepa budućnost.

  15. Odlicna zamisao, udžbenici ce imati proveren i siguran sadržaj.

  16. I treba mi da pišemo našu istoriju a ne da nam je drugi prepravljaju.

  17. Podržavam ovu inicijativu. Naša deca treba da uče o svom narodu, jeziku i poreklu bez prekrajanja činjenica i nametanja neistinih tvrdnji.

  18. Dokaz da Vučić sva ministarstva gleda podjednako i ulaže podjednako. Današnji sastanak će doprineti veliki značaj prosveti jer je ovo veliki korak za prosvetu. Aprila nas čeka novo povećanje, kao i krajem godine. Biće i platni razredi

  19. Odlična odluka države. Predmeti koji imaju nacionalni značaj treba da su pod pokroviteljstvom države.

  20. i do sada su pisali….
    država štampala
    menjala svake godine
    pravu knjigu da autori tih knjiga ili kako zovemo udžbenici
    dobijali veliku lovu? lova je u pitanju a i malja deca zapamte
    ovo dijamantsko doba!!!!!!!!
    amin!

    1. Šta su zapamtii kad je reč o nacionalnoj istoriji! Pa puno je laži kao na primer da je pohvalno biti janjičar! Da je to bila dobra prilika za „hrišćane“ da napreduju u službi! Znači to je dobro, a slične stvari se nazivaju nakon trista godina kolaboracionizmom! Politika ili?

    1. Mislim da je ovo velika stvar za prosvetu, da menjamo stvari iz korena i da falsifikate izbacimo iz udžbenika istorije! Vreme je…

  21. Apsolutna podrska ovoj inicijativi. Vreme je da naša deca u školama uče o svom narodu, jeziku i istoriji bez prekrajanja, nametanja iskrivljene istine i propagande.

  22. Mislim da je ovo bilo prekopotrebno, da mi kao država stanemo iza istine, promenimo konačno tok istorije i umesto gomile laži o kojima uče naša deca imamo već jednom istinu!

    1. 80 % komentara lici na kompjuterski program.
      U ostalom smesna najava…kao da su,,neki stranci udzbenike iz aviona po Srbiji bacali“!?

  23. Ovakva vest je ohrabrujuća, pomenuti predmeti su osnov obrazovabja svakd države inicijativa jd krenula od predsednika ali nadležne institucije će pomenutu ideju realizovati, pohvalbo i dobro da istoriju učimo u skladu sa istorijskim činjenicama.

  24. Udžbenici Isotije , geografije i srpskog su od javnog interesa i podržavam da država stane iza izdavanja istih.

  25. Konačno i mi da uvedemo neki red u prosveti. Naša deca treba da uče iz pravih, originalnih udžbenika.

  26. Obrazovanje je ključ uspeha. Uvođenjem novih udžbenika ćemo imati sigurnost da će naša deca učiti pravi jezik, istoriju i kulturu.

  27. Dosta nam je više propagande u udžbenicima. Deca u osnovnoj školi treba da imaju kvalitetnu edukaciju i dobar osnov za dalje školovanje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.