Poslednji zid Partizanove odbrane ovog leta ostao je bez „potpornog stuba“ Ivana Ivanova, ali je novog štopera Bazela u ulozi komandanta zadnje linije odlično zamenio Milan Obradović, doskorašnji defanzivac Metalista iz Harkova. Sa 36 godina više trči, bolje skače i češće uklizava od mnogih mlađih saigrača, a njegov pregled igre, osećaj za prostor i veliko iskustvo „drže vodu“ u, poslednjem prelaznom roku iz temelja renoviranom, defanzivnom kvartetu pred mrežom crnom-belih.

– Kako jedna lasta ne čini proleće, tako ni ja ne mogu biti jedini „kriv“ za stabilizaciju Partizanove odbrane. Zasluge za sve manji broj defanzivnih propusta i primljenih golova po utakmici ne mogu podeliti čak ni samo s kolegama iz zadnje linije, jer ceo tim učestvuje u čuvanju Stojkovićeve mreže. Svako ima svoje mesto i obaveze u tom lancu igre, a mi iskusniji smo tu da pomognemo talentovanim klincima pored nas – neće svu slavu za sebe reprezentativac bivše zajedničke države s Crnom Gorom, kojeg je trener Vuk Rašović iz nužde koristio i na bekovskim pozicijama.

– Samo još nisam bio golman, mada bih i tu mogao da poturim leđa, zlu ne trebalo. Imamo dobre igrače u sve boljoj formi u celoj zadnjoj liniji tako da verujem da će sve manje biti potrebe za pomeranjem s mog štoperskog mesta – tvrdi Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari