Jedna osoba zaražena koronom u bolnici u Boru 1Foto: EPA-EFE/JENS SCHLUETER

Jedna osoba zaposlena na internom odeljenju u bolnici u Boru zaražena je korona virusom.

Kako je Danasu rečeno u borskom gradskom štabu za vanredne situacije zaposleni koji je pozitivan na kovid 19 je upućen u kućnu izolaciju, kao i svi oni koji su bili u kontaktu sa njim.

„Zaposleni koji su bili u kontaktu sa osobom kod koje je utvrđeno prisustvo virusa su po nalogu nadležne epidemiološke službe odmah stavljeni u kućnu izolaciju i takođe testirani“, stoji u pisanoj izjavi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ovo je istovremeno odgovor na pitanje Danasa da li je tačno da su zaposleni koji su bili u kontaktu zaraženim zaposlenim tražili da budu testirani i izolovani, a da im to nije omogućeno.

Naime, kako je Danasu ispričala zaposlena na internom odeljenju, koja nije želela da njeno ima bude objavljeno, krajem prošle nedelje otkriveno je da je jedan kolega zaražen nakon čega su zaposleni iz ovog dela bolnice tražili da budu testirani. Njihov zahtev ostao je bez odgovora, a takođe im je rečeno da treba da nastave da rade što su oni i učinili tokom vikenda.

– Mi smo samo tražili da se ispoštuju osnovne procedure, da ne bismo širili zarazu dalje na pacijente, kaže zaposlena sa internog odeljenja.

Iz gradskog štaba pak demantuju ove navode kao netačne. Oni takođe navode da prema podacima Opšte bolnice Bor, svo medicinsko osoblje snabdeveno je neophodnom zaštitnom opremom, a i dezinfekcionih sredstava ima dovoljno, samim tim lečenje pacijenata nije ugroženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari