„Jedno veliko ništa i još jedno poniženje“: Kolektiv OŠ „Jovan Miodragović“ povodom odluke o obustavi štrajka u školama

Ostavite komentar


  1. Drage kolege, pre svega odmah SVI istupite iz tih sindikata. Onda vise nece biti „reprezentativni“, pa nece moci ni da pregovaraju u vase ime. Osim toga, ostace i bez clanarine. A onda lepo otvorite bolovanja. SVI. Naprimer, dve nedelje. To se zove tihi strrajk. Pa neka se vlast snalazi kako zna i ume. A ne mogu vam nista!

  2. A gde su sekretari, racunovodstvo i posebno administrativni radnici u svemu ovome. Ni godisnji odmor u celosti nikada nismo iskoristili, najvise polovinu. Ucitelji i nastavnici su privilegovani. Nekada iz druge smene pre idu kuci od nas. Za njih ima i jesenji i zimski i prolecni raspust, a za nas najvise pola godisnjeg odmora. Plate, potvrde, knjizenja, placanja, adm zabrane, zavrsni uspit, teh. viskovi, tabele, izvestaji, planovi

  3. Mozda bi trebalo da uruce clanovima vlade & comp Miodragovicev roman „Radisa ili kakav nam ucitelj treba…“ (1910). Mogli bi mozda da shvate kakav je posao skola obavila u zaostalom srpskom drustvu u protekom veku.

  4. Objavljen dogovor vlade sa sindikatima me podseca na dogovor da se naprave koeficijenti prvo Kori a onda Ana

  5. Jedno veliko ništa i još jedno poniženje. Evo, života mi, ja pomislio da se Draža potpisuje.

  6. Kao majka jednog trecaka smatram da su nastavnicima/uciteljima zaista male plate.Ali i ta nezainteresovanost ucitelja za decu je neverovatna,misljenja sam nemoj muciti ni sebe,ni decu,ni roditelje.Deca idu u skolu da donesu domaci koji ce da rade sa roditeljima.Moje dete pokradeno na casu kod uciteljice(novac za izlet),redovno maltretirano od strane veceg ucenika.Deca skidaju trenerke jedno drugom na velikom odmoru.Od uciteljice za sve to vreme ni traga ni glasa..Bukvalno da ste svaki dan u skoli i da pretite pp sluzbom i ministarstvom…Skolstvo danas tako izgleda,nazalost…

  7. Погледајте небо на фотографији протеста ишарано кемтрејловима.
    То је нешто што све треба највише да нас забрине.

  8. Сраман текст.Наручен од оних који би преко исцрпљивања просветних радника да купе поене.
    Кад сте чули за протесте осталих служби .Само се у тишини провуку подразумевајући да добију више
    Медијима само треба заоштравање
    Стратешки и мудар потез
    Срам да буде представника ове школе који своје лично виђење намеће колективу из ко зна којих разлога

  9. Treba pod hitno napustiti sindikat.Nikada ništa nisu ni uradili za kolege,samo za sebe.Sramota.Kakvo poniženje.

  10. A šta ćemo sa nasiljem frustriranih nastavnika prema učenicima?
    Pošto se stalno priča o nasilju …
    Vratiti sistem u stanje iz osamdesetih godina, školske dnevnike, uniformisanje učenika, ozbiljan nastavni program a ne slikovnice sa razbacanim gradivom…Dosta je glumljenja Skandinavije u Srbiji, čija je četvrtina okupirana i u poluratnođ stanju.

  11. Krajnji cilj je potpuno uništenje svega u ovoj zemlji. Sa ovakvim načinom vaspitanja i obrazovanja budućnosti naše dece nema. U prosveti sindikati rade protiv prosvetara.zato je tako. U predskolstvu samo jedan sindikat radi za vaspitace ostali za poslodavca. Zato je sve beznadežno.

  12. @Boban, vrlo primitivan i uvredljiv komentar? Trebalo bi da se postidis, nazalost “tvoj soj”i tebi slicni unistavaju ovu zemlju, kupujuci diplome, jer vam sef javno porucuje, budite samo dobri, skola nije nuzna. Bi ste degradirali i ponizili, sve sto je valjalo A, “taj soj” ljudi te je opismenio, kao i tvoje roditelje ili tvoju decu, ako ih imas? Vise vremena je proveo sa njima, nego sto ces ti ikada! Zasluzuje, makar postovanje.

  13. Nikakvo iznenadhenje….kad god sindikati najave strajk, ishod je u startu poznat- nula. Vazan im je samo licni interes

  14. Жалосно и тужно.Оволико понижење није доживела ни једна професија.Сви који пишу негативне коментаре су заборавили да није било учитеља не би умео да пише,а он га није научио да мрзи,да не поштује људе.Смена свих представника синдиката и сви из синдиката да изађу то је порука за поштоване просветаре.

  15. Plakacete uskoro za nastavnicima, ali ih nece biti…ucucete decu sami kod kuce ili cete placati privatne casove. Ali, to i zasluzujetr

  16. E 12 %na platu za predsednika sindikata u školi, znate koliko je to na platu profesora, koja je oko 85000? Njihov rad i odgovornost 0%… Bog da ih vidi, što bi se uzrujavali? I nikada mi neće biti jasno :što plaćate članarinu šta imate od sindikata? Paketić za dete ste kupili sami, poklon za 8.mart, takođe od svoje članarine, a sva obaveštenja i onako pročitate sami, iz novina..

  17. Браво колеге!! Свака реч вам се позлатила. Погађате у центар система. Нажалост, синдиклне вође глуме патриотизам и брину за Косово, уместо за достојанство и част наше професије.

  18. Браво Миодраговић!!!
    Свака вам је ка’ Његошева
    Поздрав од просветног радника.

  19. Poštovane kolege,ono što mi osećamo sada je gorak ukus u ustima zbog stvari koje se ponavljaju kao na filmskoj traci nekog horor filma.Da nema tako malo do penzije(još 3 godine)otišla bi negde gde bi se moj rad poštovao i cenio,a i gde bih bila adekvatno i plaćena.Pozdrav Vama.

  20. Timotije I Vama slični čak ni sada ne shvatate da je nešto ,,trulo u državi Danskoj“i frustriralo nastavnike.Budite srećni što još ima onih nastavnika koji vole svoj posao pa se bave vašom decom,koju ste vi takvi uništili samim takvim razmišljanjem.Žalosno je što našoj deci ne može da prenosi znanje vedar,nasmejan,pun elana nastavnik,adekvatno nagrađen za mukotrpan rad.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.