Jednom od četiri deteta u svetu uskraćeno srećno detinjstvo

Prema Indeksu prekinutog detinjstva Srbija je na 46. poziciji

Ostavite komentar


  1. Čemu ta mesijanska ideja da svi treba da budu srećni? Možda je problem u kontrolisanju populacionog rasta u nekim delovima sveta, neko npr. rodi desetoro dece bez bilo kakvog plana i ideje šta bi sa njima (znamo za one K i R reproduktivne strategije) i sada svih tih desetoro dece treba da budu srećna jer ako ona ne budu srećna mi ćemo biti nesrećni.

    1. Ostali smo uskraceni za objasnjenje sta je tih desetoro dece skrivilo pa da im se uskrati pravo da budu srecna? Ili makar da se pokusa sve da bi bila srecna? I kako taj i takav cin moze da te ucini nesrecnim???
      Uzasno sebican komentar, preispitaj malo svoja osecanja.

      1. Bio sam čak umeren i uviđavan u komentaru, A Vi slobodno iskazujte svoj bezobalni humanizam, to je danas veoma moderno i fensi.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.