Rade Panić foto medija centarfoto medija centar

Direktorka klinike Laza Lazarević Ivana Stašević Karličić podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića zbog navoda koje je izneo na konferenciji za medije o proneveri od milion evra u ustanovi koju vodi.

Upitan o podnošenju ove prijave Panić za Danas kaže da ga još uvek niko od nadležnih nije pozvao ovim povodom, a da on lično jedva čeka da ode na razgovor  kako bi i sam pitao nadležne organe zašto do sada nisu reagovali na tvrdnje i dokaze o protivzakonitim aktivnostima na Klinici Laza lazarević.

On podseća da je Ivana Stašević Karličić već jednom podnosila krivičnu prijavu protiv njega.

To je bilo u jeku pandemije kada ga je optužila za podizanje panike i kada je, kako kaže, dokazano da je on bio u pravu.

– Ja sam još tada ispričao i predao dokumentaciju nadležnima o postupanju Ivane Stašević Karličić. Da li i zašto nisu od tada ništa uradili? Da li se pridržavaju zakona? To su pitanja – kaže Panić.

On je u ponedeljak na konferenciji za medije pokazao anonimnu krivičnu prijavu protiv direktorke Ivane Stašević Karličić, u kojoj se navodi da je ona oštetila budžet za oko milion evra, tako što iako je znala identitet pacijenata, upisivala ih je kao N.N. lica.

Direktorka se u prijavi optužuje i da je naplaćivala usluge koje ustanova nije pružala.

Na drugoj strani iz Klinike Laza Lazarević su poručili da je zbog ovih navoda, koji su “laž”, protiv Radeta Panića podneta krivična prijava.

Rade Panić kaže da je on na pomenutoj konferenciji kao uzbunjivač izneo navode iz anonimne krivične prijave koja je dostavljena na adresu dva tužilaštva.

Deo zaposlenih na Klinici Laza Lazarević mesecima protestuje i traži smenu direktorke koju između ostalog optužuju za konstantan mobing, pritiske, neosnovano kažnjavanje, revanšizam…

Početkom decembra ministarka zdravlja Danica Grujičić kazala je da je ona predložila da Karličić bude smenjena. Da bi se to desilo, takvu odluku treba da donese Vlada.

Rade Panić kaže da se i premijerka Ana Brnabić slaže da direktorka Laze treba da bude smenjena ali da problem pravi Socijalistička partija Srbije, koja po koalicionom sporazumu treba da da direktora Klinike Laza lazarević i koja podržava Karličić.

On je ranije na konferenciji za medije kazao da se zahvaljuje aktuelnoj ministarki zdravlja na potezima koje je povukla i tome što je prepoznala problem.

– Ministarka traži smenu, kao prva sa spiska SNS. Nisam ni zamišljao da ću se zahvaliti SNS-u, a ovom prilikom ću ih zamoliti da podrže ministarku Danicu Grujičić, jer je jedini problem ovde SPS, rekao je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari