Jeftinije za markete da nakon isteka roka bace hranu jer onda ne plaćaju PDV

O Svetskom danu hrane u novoj epizodi podkasta Danasa

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo je da Isus nije bacao hranu, iako je čudom od par hlebova i ribica nahranio hiljade ljudi, uključujući decu. Rekao je apostolima da sakupe svu hranu koja je preostala, a bilo je 12 punih korpi! Time je pokazao na relativno malom primeru (onih koji su jeli bilo je oko 5 000 muškaraca, ne računajući žene i decu), šta će činiti za ovu planetu, kada kao moćan kralj bude vladao nad Zemljom. Biblija kaže da će Na Zemlji bogato roditi žito, biće ga u izobilju po gorskim vrhovima. Time se simbolično naglašava da neće biti gladnih u novom pravednom uredjenju koje će uspostaviti Božje Kraljevstvo.

  2. U Americi postoji čitav pokret pod imenom Freegan.Ne znam kako je njihova vlada rešila problem sa pdv-om,ali iza skoro svih marketa se nalaze kontejneri koji služe za odlaganje hrane pred istekom.Narod koji nema novca,pa čak i oni koji štede za neku nekretninu,dolaze tu po namirnice.Bude tu svega,bukvalno.A da ne pričam o famoznim bonovima iz raznoraznih časopisa,koji kada se na kraju na kasi saberu,kupac ne plati ništa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.