Grad je odlučio da za 60 odsto umanji cene zakupa javne površine vlasnicima bilborda u Požarevcu. Podsećamo da je pre samo tri meseca, odlukom koju je potvrdila Skupština grada, cena bilborda uvećana i do osam puta. Lokalna vlast kao da je tek nedavno postala svesna teške ekonomske situacije. U obrazloženju predloga odluke koja će se naći pred odbornicima u četvrtak, navodi se da je namera da se umanjenjem izađe u susret građanima zbog porasta troškova života i uslova na tržištu koji su uzrokovani ekonomskom krizom i smanjenjem privrednog rasta u celini.

Takođe se konstatuje da je cilj da se poboljšaju uslovi poslovanja i opstanka malih privrednika u Požarevcu. Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da se analizom postojećih cena zakupa došlo do zaključka da je poskupljenje bilo previsoko i da se to pre svega odrazilo na krajnje korisnike koji se reklamiraju preko ovog medija. 29. 000 dinara u prvoj zoni je previsoka cena, navodi gradonačelnik.

Prilikom donošenja prethodne odluke predlagač Direkcija za izgradnju rukovodila se isključivo parametrima na osnovu kojih se cena određuje, a ne i cenom u drugim gradovima Srbije. Takođe, isticalo se da sredstva od zakupa predstavljaju obavezan deo javnih budžetskih prihoda koji služe za dalju izgradnju komunalne infrastrukture i unapređenje opšte komunalne opremljenosti grada. U međuvremenu se pokazalo da je priliv budžetskih sredstava po ovom osnovu manji od očekivanog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari