Parking servis će od 1. januara konačno uvesti belu zonu parkiranja, odnosno deo sadašnje plave zone će prevesti u novu zonu, gde će parkiranje biti jeftinije. Građanima će u širem centru grada biti na raspolaganju 1.152 parking mesta po ceni od 30 dinara po satu.

Uvođenje bele zone poklapa se s primenom novih cena parkiranja, jer će od 1. januara u crvenoj zoni sat parkiranja koštati 55 umesto 45 dinara, a u plavoj zoni i na ostalim parkiralištima 45 umesto 35 dinara. U belu zonu ući će Radnička, Mičurinova (sa platoom prema Novosadskom sajmu), Vojvođanska, Miloša Bajića, Hajduk Veljkova, kao i platoi kod Železničke stanice i Spensa (kod restorana „Ognjište“).

– Prelazak ovih ulica u belu zonu deo je deregulacije saobraćaja sa ciljem da se određena parkirališta rasterete, a da nižom cenom u beloj zoni motivišemo građane da se parkiraju u ulicama koje pripadaju širem centru – kaže Jasna Kovčin iz Parking servisa.

Parkirališta u beloj zoni biće jeftinija i za one koji planiraju da se tu zadrže duže od tri sata, jer će dnevna karta koštati 100 dinara. Novosađani već sada mogu da plaćaju dnevne karte na većini tih parkirališta iako su još u plavoj zoni. U beloj zoni i dalje će važiti stanarske dnevne i sve druge pretplatne karte. Zasad Parking servis nije odredio koji će se telefonski broj koristiti za slanje SMS-a za plaćanje parkiranja u beloj zoni, i to će biti poznato do Nove godine, dok je SMS broj za dnevnu kartu 8215.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari