U najvećem sremskom gradu gasni priključci, zavisno od kapaciteta pojeftnili su za 12 do 65 odsto, saopštili su u sremskomitrovačkom JP „Srem gas“. U prevodu to znači da svi oni koji budu odlučili da svoje objekte priključe na gasovod mogu to da urade pod povoljnijim uslovima i nižim cenama gasnih priključaka.

U najvećem sremskom gradu gasni priključci, zavisno od kapaciteta pojeftnili su za 12 do 65 odsto, saopštili su u sremskomitrovačkom JP „Srem gas“. U prevodu to znači da svi oni koji budu odlučili da svoje objekte priključe na gasovod mogu to da urade pod povoljnijim uslovima i nižim cenama gasnih priključaka. „Srem gas“ je postupajući po metodologiji koju je izradila Agencija za energetiku Srbije, donela cenovnik prema kojem su cene priključaka, zavisno od kapaciteta, niže od 12,6 do 65 odsto, dok i dalje važi mogućnost njihove otplate na 24 mesečne rate. Ovo faktički znači da je cena kućnog priključka, stručno rečeno G-4, sada 65.815 dinara, dok cena priključka G-6 iznosi 69.340 dinara, a za priključak G-2,5 treba izdvojiti 61.967 dinara. Na ove cene zaračunava se PDV u iznosu od 18 odsto. Kako kaže direktrorka „Srem gasa“ Danka Martinović, ovakve cene bi trebalo da budu stimulacija za građane, koji nameravaju da uvedu gas u kuće ili poslovne objekte. Prema njenim rečima ove novine su prednost za lokalne distributere i sredine koje već imaju izgrađene gasne siteme.
„Ovo jeste stimulacija za potrošače gasa, ali i za distributere kao što smo mi. Promene znače da će dalji razvoj gasnih sistema morati da se finansira iz drugih izvora. Cene priključka zavise od kapaciteta, a sagledavajući situaciju u kojoj živimo omogućili smo potrošačima otplatu priključaka na 24 mesečne rate. Plaćanje je bez ugovorene kamate, ali će biti mesečnog usklađivanja s rastom cena na malo“, navodi direktorka „Srem gasa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari