Javno preduzeće Sremgas u Sremskoj Mitrovici počelo je 1. jula izgradnju kućnih gasnih priključaka i produžetaka mreže na svom distributivnom području.


Prema rečima direktora Vladimira Sanadera cena priključka iznosi 62.550 dinara sa uračunatim PDV, što je za 15.000 manje nego lane. Sanader kaže da je cena formirana na osnovu metodologije republičke Agencije za energetiku i da je na nju uticala činjenica da je Sremgas preuzeo na sebe troškove izvođenja mašinsko-montažnih radova.

– Građani imaju i dodatne pogodnosti oko plaćanja, tako što plaćanjem celog iznosa ostvaruju dodatni popust od pet odsto, pa u tom slučaju cena iznosi 59.466 dinara sa uračunatim porezom. Moguće je plaćanje i na šest mesečnih rata bez kamate ili na 12 rata, uz zaračunanje samo rasta cena na malo – objašnjava Sanader.

On napominje da prema svim pokazateljima u narednoj grejnoj sezoni ne bi trebalo da bude poskupljenja ovog energenta. Sanader je izrazio očekivanje da će planiranih 120 novih priključaka u ovoj godini biti uvedeno i da na području sremskomitrovačke opštine ima dosta prostora za širenje mreže, jer su, sem grada, gasifikovana samo pojedina sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari