Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju i to posle maksimalnih pobeda u osmini finala. Jankovićeva je savladala Italijanku Flaviju Penetu sa 2:0 (6:4, 6:2), dok je Ivanovićeva mesto među najboljih osam igračica obezbedila posle trijumfa nad Marijom Kirilenko iz Rusije od 2:0 (6:2, 7:6).

Jelenina rivalka u današnjoj borbi za polufinale (11.00) biće Australijanka Samanta Stosur, dok će se Ana nešto kasnije sastati sa bivšom najboljom svetskom igračicom Karolinom Voznijacki iz Danske. Dve najbolje srpske igračice se nalaze na suprotnim stranama žreba tako da se ne mogu sastati pre eventualnog finala. Nagradni fond turnira u Dubaiju je 2.000.000 evra, a pobednici će pripasti 500 bodova za WTA listu.

Pobeda Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević izborio je plasman u četvrtfinale turnira u Marseju pošto je sa 2:0 (6:4, 6:2) savladao Belgijanca Dejvida Gofina. U borbi za mesto u polufinalu sastaće se sa Ivanom Ljubičićem koji je sa 2:0 (6:4, 7:6)pobedio Slovaka Karola Beka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari