Jelena Milošević (SSP): Umesto slika, dajte porodilištu u Nišu posteljinu i spavaćice 1Jelena Milošević: Foto Screenshot N1

Predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević pozvala je danas predsednika Gradske opštine Medijana Nebojšu Kocića da, umesto umetničkih slika, donira niškom porodilištu posteljine i spavaćice.

Ona je podsetila da je Kocić donirao niškom porodilištu umetničke slike „za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora“.

„Oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički centar, rekli bi lep gest. Oni koji poznaju prilike i uslove u našem porodilištu, kažu -spavaćice, posteljine, konci za ušivanje, epidural, a ne zvona i praporci“, istakla je Milošević u pisanoj izjavi.

Ona je naglasila da je porodilište u Nišu u takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro.

„Tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Ne postoje osnovni uslovi za boravak i oporavak porodilja“, kazala je Milošević.

Prema njenim rečima, dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, Nebojša Kocić se odlučio za poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema.

Milošević je istakla da je doniranje umetničkih slika, praćeno medijskom pompom, prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari