Teniska reprezentacija Srbije ugostiće predstojećeg vikenda u Nišu Slovačku u okviru prvog kola ovogodišnjeg izdanja Fed kupa, ali je pitanje u kom sastavu s obzirom da su praktično povređene tri najbolje igračice vicešampionki ovog takmičenja. Kako je objasnio selektor Dejan Vraneš, Jelena Janković sigurno neće igrati, Ana Ivanović je pod velikim znakom pitanja, dok povredu ima i Bojana Jovanovski.


– Jelena ima povredu trbušnog mišića još od Australijan opena, bila je u Beogradu, ali je lekarski tim u ponedeljak doneo odluku da ne može da uzme reket pre petka, subote, što je suviše kasno. Ana od Melburna vuče povredu ramenog mišića. Ona je u sredu još uvek bila u Beogradu i nadamo se da će nam se tokom četvrtka pridružiti, da li će i igrati videćemo. Našim mukama tu nije kraj. Bojana o tome nije želela da priča, ali i ona od Melburna vuče povredu leđa. Ipak, uradićemo sve da se što bolje pripremimo, da bez obzira na sastav izađemo pred nišku publiku koja se dokazala u Dejvis kupu i da probamo da pobedimo – istakao je Vraneš.

On je podsetio da je Srbija protiv Slovačke dva puta poražena, uz jednu pobedu, da su rivalke nezgodne i kada smo kompletnom sastavu, ali da veruje u svoj tim. Vraneš je ohrabrio sve devojke rečima da su prebrodile sličnu situaciju protiv Kanade i Belgije, naročito Aleksandru Krunić i Vesnu Dolonc, koja će protiv Slovačke debitovati za Srbiju.

– Biće veliki pritisak. Vučem povredu od Melburna, idem dva puta dnevno na terapije, trenirala sam malo, iz mesta, ali biću uz tim. Pokušaću da dam sve od sebe da se spremim za vikend i da pobedimo – kratko je prokomentarisala stanje u ekipi Bojana Jovanovski.

Cibulkova: Teško u gostima

– Predstoji nam neizvestan duel sa Srbijom i očekujem da će biti teško u svakom meču. U Fed kupu nema favorita, a mi dugo nismo igrale u gostima, što će za nas biti posebno iskustvo. Znamo da nas očekuju težak teren, ali i publika koja će sigurno dati podršku svojim devojkama – istakla je na jučerašnjoj konferenciji za medije najbolja igračica Slovačke Dominika Cibulkova, trenutno 14. na WTA listi. Pored nje, u timu su još Danijela Hantuhova, Magdalena Ribarikova i Jana Cepelova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari