Jelka Jovanović povodom odlaska Vojislava Tufegdžića: Nadam se da će njegov poslednji posao, trodelni film o policijskoj istrazi ubistva Zorana Đinđića stići do publike 1Foto: Foto: Radenko Topalović/Danas Foto:FoNet/Milica Vučković

Voja Tufegdžić je bio posvećen poslu koji je voleo više od svega, ali on ne samo da je bio posvećen nego i veoma požrtvovan, kaže za Danas Jelka Jovanović njegova koleginica i novinarka Novog magazina.

– Bio je vrlo prilježan u prikupljanju materijala i još više oprezan u njegovom plasiranju po onoj staroj „Triput meri, jednom seci“. Svaki podatak je više puta proveravao – kaže ona, dodajući da je njegovu karijeru obeležio rad na kompleksnim i delikatnim temama.

– Kao što svi znamo tokom svoje karijere bavio se izuzetno osetljivim i opasnim temama o čemu svedoče i njegove knjige i njegovi filmovi. Bio je u kontaktu i sa opasnim ljudima što iz podzemlja, ali isto tako i iz policije. Meni je posebno žao što njegiv poslednji posao koji je uradio, a to je trodelni film o policijskoj istrazi ubistva Zorana Đinđića još nigde nije predstavljen. Imala sam zadovoljstvo i sreću da ga vidim pre par meseci i smatram ga dragocenim svedočanstvom o svemu onome što još ne znamo povodom traljavo vođene istrage i samog ubistva Zorana Đinđića. Između ostalog, hvala Voji i na tome, i nadam se da će taj film stići do publike – zakjučuje je Jelka Jovanović.

Novinar Vojislav Tufegdžić i koautor čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji“ preminuo je danas u 62 godini.

Karijeru je počeo da gradi na Radio Beogradu, bio je član redakcije „Studenta“ tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Takođe je radio na televiziji B92, kao i u Novom magazinu, a karijeru je gradio i u dnevnim i nedeljnim listovima „Politika“, „Intervju“, „Građanin“, „Blic“, „Newsweek“. Bio je i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Eskpres”,prenosi Nova.rs

Vojislav Tufegdžić bio je i autor više dokumentarca, između ostalih“Volja za nevoljom“. Zajedno sa Aleksandrom Kneževićem napisao je knjigu „Kriminal koji je izmenio Srbiju“ na temelju koje je snimljen kultni film „Vidimo se u čitulji“ .

Takođe je autor knjiga „Vidimo se u čitulji : 20 godina posle“ i „Oni su jači od nas“.

Istakao se kao novinar koji dobro poznaje nekadašnji kriminalni milje u Srbiji i dobitnik više nagrada i priznanja za svoj rad u medijima .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari