Ne nazire se kraj Partizanovoj „strahovladavini“ srpskim fudbalom.

Četvorostruki uzastopni šampion posle nekoliko jeseni ne igra u Evropi, ali je i ove sezone „za koplja“ ispred domaće konkurencije, kako je posle derbija 14. prvenstvenog kola nesujetno konstatovao iskusni trener Slavenko Kuzeljević, koji sa svojim Radničkim 1923 nije umeo ni mogao da prekine, svačijeg poštovanja vrednu, nisku od 15 pobeda crno-belih u trci za novu titulu i Kup.

– Ne znam za druge, ali ja nisam iznenađen što smo na bolnu, nesretnu i nezasluženu eliminaciju iz Evrope odgovorili serijom pobeda, kojoj skoro da nema ravne u nacionalnim šampionatima. Ne znam da li se sećate mojih izjava posle Genka i Šamroka, ali i tada sam rekao da smo „zgazili“ Belgijance i Irce, ali nažalost nismo umeli tu dominaciju da pretvorimo u pobede. U CSKA sam dva puta vezao deset mečeva bez rezultatskog kiksa, ali s Partizanom sam otišao korak dalje – tvrdi bugarski štoper Ivan Ivanov.

Još euforičniji je bio brazilski centralni defanzivac Markeš de Oliveira Anderson.

– A, je l’ ste videli kako su se ostali saigrači i trener radovali i mom prvencu u crno-belom dresu? To je ta atmosfera, to je ta klapa… E, zbog toga se ovde super osećam. I to je jedan od razloga Partizanove dominacije. Pao mi je kamen sa srca posle tolikih sumnji i rasprava na račun povrede, koja me je zadesila čim sam stigao u Beograd, mog kvaliteta, visine transfera… A, Partizan nastavio fantastičnu seriju. Na proleće ćemo biti još bolji. I on i ja – prognozira Popaj, kako ga zovu fudbaleri crno-belih, koje će na raspust posle gostovanja Metalcu, sledećeg vikenda.

Prelazni rok

Dok igrači i stručni štab broje dane do zasluženog odmora, sportski direktor Mladen Krstajić hvata zalet za zimski prelazni rok, u kojem možda neće stići nijedno novo lice u Humsku, jer ih je letos došlo za dva tima, ali će neki od najboljih i najtraženijih prvotimaca, poput Tomića, Vukića, Mede i Šćepovića, ukoliko bude pravih ponuda verovatno razdužiti opremu. Sve zavisi od tržišne ponude i potražnje, i možda još više od međa koje će Upravni odbor postaviti Krstajiću i treneru Stanojeviću u pravljenju šampionskog mozaika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari