Odavno se nije desilo da u Partizanu početnu prednost u večitom derbiju, jedinom meču u našem fudbalu bez favorita, glasno prepuštaju timu s druge strane Topčiderskog brda. Da bi zavarali komšije ili se na vreme zaštitili od eventualnog neuspeha protiv manje zvučne i jeftinije, ali u Superligi ove sezone uspešnije, ekipe Zvezde – pokazaće subotnji duel s jedinim pravim konkurentom u borbi za treću uzastopnu titulu.

– Nemaju nijedan poraz u prvenstvu i domaćini su, zbog čega su blagi favoriti. Mi još nismo stigli do željene igre, ali skupljamo bodove i delujemo sve kompaktnije. Ne tražimo alibi u umoru od Lige Evrope, nadamo se da najboljem, tj. pobedi koja bi maksimalno zakuvala borbu za titulu. Iz iskustva znam da derbije odlučuju male stvari i veća koncentracija – uverava Mladen Krstajić, najvažnija karika u zadnjoj liniji „parnog valjka“, koja se u prvenstvu češće povijala od rivalove.

Suzdržani optimizam najiskusnijeg kolege deli i centralni vezni Almami da Silva Moreira.

– Želimo pošto-poto dobiti ovaj derbi, ali neće biti smak sveta ako ne uspemo. To su samo tri boda, koja sigurno neće odlučiti šampiona. Ne poznajem nove igrače Zvezde, ali to ne menja našu pripremu i šanse. Mnogo je bitnije kakvi ćemo mi biti – tvrdi ključni distributer lopti i „paker“ crno-belih, koji su u poslednje tri godine srušili mitove o Zvezdinoj nepobedivosti na Marakani i svom usudu pred domaćim navijačima, a od oktobra na ovamo vezali šest superligaških trijumfa.

Centarfor Partizana Kordova Kleo nije „poentirao“ u večitim derbijima dok je nosio dres crveno-beli dres, pa se nada da će ovog puta osetiti slavu koju uživa Zvezdin redovni „dželat“ Diara.

– Mogu samo pretpostaviti kakav mi vatren doček spremaju Zvezdini navijači, ali izdržaću njihov pritisak. Jako bih voleo da protiv bivšeg kluba nastavim golgetersku seriju. Zbog svoje porodice i fanova crno-belih, kojima bih ga posvetio – Brazilac priziva novu „crtu“ na zajedničkom kontu sa senegalskim špicem, koji trenutno broji 25 pogodaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari