Duže od decenije hotel „Jezero“ na Borskom jezeru, na samo par kilometara od Bora, bio je zatvoren i prepušten zubu vremena. Ovog proleća, hotel je kompletno renoviran i u njegovu adaptaciju uloženo je 2,7 miliona evra.

Adaptacija „Jezera“ završena je za tri meseca, a radilo je oko 150 građevinara iz desetak mahom borskih firmi. Hotel je zvanično otvoren 6. avgusta, za Dan rudara Srbije, a ovih je dana otvorio vrata za turiste. Promotivne cene koje će, kako smo saznali, važiti do kraja sezone, uz sve sadržaje koji su u ponudi, treba da doprinesu povratku hotela „Jezero“ na turističku mapu Srbije.

– Nije nam cilj da zaradimo, nego da vratimo goste na Borsko jezero i Crni vrh. Zbog toga su i cene promotivne, najniže u Boru i okolini. Goste ćemo vratiti, pre svega, kvalitetnom uslugom i pratećim sadržajima. Zato nam sada predstoji osvajanje tržišta kako bismo dragulju turizma ovoga kraja što pre vratili stari sjaj – kaže Milinko Živković, direktor Marketinga RTB-a Bor i koordinator projekta rekonstrukcije hotela „Jezero“.

Adaptirano je 12.700 kvadrata i u okviru toga renovirano je svih 111 soba , računajući i 10 apartmana, banket-salu, pansionski restoran, bar sa terasom, kuhinju, ulazni hol i recepciju, koju sada krasi akvarijum, a gostima je na raspolaganju kuglana, trim-kabinet i bilijar sala. Hotel na Borskom jezeru opremljen je i za turiste za invaliditetom. Renovirani su sportski tereni za fudbal i košarku, a time se poslovi vezani za obogaćenje ponude hotela „Jezero“ ne završavaju.

Hotel je vlasništvo Rudarsko-topioničarskog basena Bor i treba da zaposli oko 70 radnika, za sada radi tridesetak zaposlenih ugostiteljsko-turističke struke, a novoizabrani menadžer hotela izabraće 60-70 radnika za rad u hotelu.

Već misle na zimsku sezonu

„U toku je završna faza izgradnje žičare na Crnom vrhu i praktično sve su ovo pripreme za zimsku sezonu, jer očekujemo veliku posetu skijaša koji će koristiti terene za skijanje na Crno vrhu, kao i sportista na zimskim pripremama. Zato ćemo postojeće sadržaje obogatiti izgradnjom balon hale koja će biti u sastavu hotela, radi kvalitetnijeg obavljanja priprema sportista – rekao je novinarima Milinko Živković. Po njegovim rečima, ostvareni su kontakti sa turističkim agencijama koje će biti promoteri „Jezera“, a razmišlja se i o osnivanju sopstvene agencije koja bi se bavila popunom hotelskih kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari