Slaviša Jokanović neprimetno je otišao iz srpskog klupskog fudbala, ali bi uz mnogo pompe i zaslužene slave mogao na velika vrata ući u Premijer ligu, najjače i planetarno najpopularnije prvenstvo na svetu. Prva trenerska žrtva neznanja i sujete Dragana Đurića – doskorašnjeg mahera za pravljenje dugova na predsedničkoj funkciji u Partizanu – posle dve osvojene duple krune u Srbiji, samo par dana posle plasmana u Ligu Evrope, dobio je otkaz i otisnuo se u beli svet, gde je napravio i igračko ime. Imao je epizode na Tajlandu, u Bugarskoj i Španiji, a onda se obreo u Votfordu, s kojim juri plasman u najviši fudbalski rang u kolevci ovog sporta – Engleskoj.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Na početku mandata viđen kao nova “igračka” nepredvidljivog vlasnika omiljenog kluba pevačke legende Eltona Džona, Italijana Đina Pocija, koji je u istoj sezoni promenio tri šefa struke pre dolaska Jokanovića, naš nekadašnji reprezentativni vezista strpljivo i uporno je sticao blagonaklonst i poverenje kod gazde, ekipe i navijača. Rezultatima, stavom, manirima, vrednim radom.

– Znao sam gde dolazim, ali nisam brinuo šta će biti sutra. Sve vreme se trudim da kontrolišem stvari u datom trenutku. Bio sam siguran u svoj rad i to da tim i igru mogu učiniti boljim. Iz dana u dan smo napredovali. Čak i kada rezultati to nisu pokazivali – otkriva Jokanović deo “recepture” za uspeh sa drugoplasiranom ekipom Čempinšipa, kojeg igrači Vothorda opisuju kao gospodina na klupi.

Vazda realan i smiren, bivši fudbaler Čelsija ne gubi glavu čak ni u predvodju Premijer lige, gde nikada nije kročila noga nekog trenera iz Srbije. Niti je naučen da trči pred “rudu” niti mu to dozvoljava izjednačena borba za direktnu selidbu u PRL i(li) plej-of za najmuškije fudbalsko takmičenje na planeti, pošto je pet kola pre kraja razlika između vodećeg Burnmauta i sedmopasiranog Brentforda svega sedam bodova.

– Premijer liga je naš veliki san, ali ne smemo da precenimo sebe ili, još gore, podignemo noseve i budemo arogantni. Čak ni posle pobede nad direktnim konkurentom Midlsbroom u poslednjem kolu. Pred nama je ozbiljno težak posao, a na talonu 15 bodova. Spremni smo da do kraja igramo ofanzivan, timski jak i disciplinovan fudbal u borbi za naš glavni cilj, svesni da ga ima još šest ekipa. Ova sezona može da zavisi od jednog kornera ili slobodnog udarca, a svaki gubitak koncentracije može skupo da košta. Ostajemo na zemlji, verni našem stilu i duhu – smiruje strasti četrdesetšestogodišnji stručnjak iz Novog Sada.

U susret istorijskoj šansi da se pridruži brojnoj koloniji naših igrača u Premijer ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari