Još 1.268 novoobolelih, 27 preminulih, 103 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.268 novoobolelih od korona virusa i 27 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.286.025 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 12.488 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.208 pacijenata, od kojih je 103 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 14.808 osoba, a ukupno od marta 7.107.851.

 

Povezane vesti

Spektakularni novogodišnji koncerta Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović, kakav Beograd još nije video, 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi biće održani uz sprovođenje svih epidemioloških mera rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Farmaceutska kompanija AstraZeneka objavila je da, u saradnji sa Univerzitetom Oksford radi na proizvodnji vakcine za omikron soj korona virusa, nakon što su to ranije najavile i kompanije Pfizer&BioNTek i Moderna, tvrdeći da razvijaju specifične vakcine koje za omikron soj.

U Španiji su u poslednja 24 časa korona virusom zaražene 49.823 osobe, dok je varijantom omikron inficirano gotovo polovina novozaraženih, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

Nemački kancelar Olaf Šolc (Scholz) izjavio je večeras da će zbog omikron soja korona virusa od 28. decembra biti uvedene nove mere, među kojima je maksimum od deset vakcinisanih osoba za doček Nove godine u zatvorenom.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge pozvao je danas u Beču sve vlade da se pripreme za „značajan porast“ broja zaraženih omikron sojem virusa korona, koji već dominira u više zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari