Još 2.335 novoobolelih, 12 preminulih, 75 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.335 novoobolelih od korona virusa i 12 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 759.952 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.278 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 1.157 pacijenata, od kojih je 75 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 12.740 osoba, a ukupno od marta 5.009.861.

Povezane vesti:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, govoreći o skorom početku školske godine, da deca moraju da nose maske prilikom ulaska u školu sve dok dođu u svoje klupe, ali i u momentima kad pričaju u razredu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je vakcinisano oko 52 odsto prosvetnih radnika, što ne odudara od opšte popuacije, ali nije dovoljno.

Na Kosovu su danas na snagu stupile nove, restriktivne mere protiv kovida 19, a jedna od novina je policijski čas od 22 sata do 5 sati ujutru, podseća RTK 2.

Doktor Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu izjavio je da za koju god treću dozu vakcine da se građani odluče daće efekat, ističući da treća doza ima ulogu da povisi nivo zaštite i da ga produži u funkciji vremena.

U Beogradu je do sada protiv korona virusa prvom dozom vakcinisano 56 odsto punoletnih građana, a revakcinisano 54 odsto, dok je treću dozu do sada primilo oko 35.000 sugrađana, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, preneo je Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari