Još 2.632 novoobolela, 14 preminulih, 152 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 2.632 novoobolela od korona virusa i 14 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 431.680 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovna su 4.306 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju su trenutno 3.499 pacijenata, od kojih je 152 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 13.518 osoba, a ukupno od marta 2.824.207‬.

Povezane vesti:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Zoran Gojković izjavio je da je u Srbiji do 14 časova vakcinu primilo 1.111.000 građana a da je revakcinisano 694.488 osoba.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je jutros potpisan ugovor sa američko-nemačkom kompanijom FajzerBiontek po kom će Srbiji u drugom kvartalu godine biti isporučeno 1,2 miliona doza vakcina protiv korona virusa a u trećem još 1,19 miliona.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović upozorio je danas da raste broj obolelih od kovida i broj onih koji zahtevaju bolničko lečenje, pa će zbog toga u punom kapacitetu raditi kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, kako bi ostale zdravstvene ustanove mogle da primaju nekovid pacijente.

Grad Beograd će glasati protiv odluke da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da „moramo da čuvamo istovremeno zdravlje građana, ekonomiju i radna mesta“.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je preporuku Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu zdravlja da razmotre izmenu postojeće zabrane poseta i ograničenja kretanja u ustanovama za smeštaj starijih lica, nakon obraćanja građana i udruženja koji se bave zaštitom starijih u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari