Još 3.136 novih slučajeva, 46 preminulih, na respiratorima 283 1Foto: ADAM IHSE/Epa-Efe

U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano 3.136 novozaraženih od korona virusa i 46 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 331.755 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 3.119 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 9.366 pacijenata, od kojih je 283 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 14.987 osoba, a ukupno od marta 2.268.962.

„U sledećoj godini će biti bolje. To mogu da tvrdim jer imamo vakcinu, imaćemo još vakcina. Ova 2020. godina se neće ponoviti na ovakav način“, izjavio je Predrag Kon na današnjoj konferenciji Kriznog štaba.

Branislav Tiodorović je podsetio na mere koje su predviđene za doček Nove godine. On je objasnio da razume potrebu za slavljem i apelovao da to bude u skladu sa merama Kriznog štaba.

„Neka to ne bude više od onog broja koji je minimum da zaštite svoje zdravlje i zdravlje drugih. Ubeđen sam da većina našeg stanovništva spremna da to uradi tako. Ali, uvek postoji manjina koja se posle pretvori u nešto što je izuzetno teško, što nam zatrpa bolnice“, rekao je Tiodorović.

Povezane vesti:

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je danas da je zemlja i dalje u teškoj i ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, zbog čega Novu godinu treba dočekati na drugačiji način.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u pokrajini u u toku prethodna 24 sata registrovano 627 novih slučajeva oboljevanja od kovida 19 (dan ranije 494). Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 168.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji je zahvalio policiji na spasavanju ruskih državljana u blizini Zlatibora.

Najmanje 1.775.272 osobe su do danas umrle u svetu od korona virusa, više od 81.517.140 je zaraženo, dok se najmanje 51.201.600 oporavilo od bolesti, najnoviji su podaci koje je prikupila agencija Frans pres.

Novi soj korona virusa prisutan je na severu Nemačke od novembra kada je otkriven kod jednog pacijenta, saopštile su danas zdravstvene vlasti te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari